Bemutatkozik a Fehér Rózsa Színjátszó Csoport

Első előadásuk május 12-én lesz a BÁKK-ban

Heinemann Ildikó evangélikus lelkész asszony ötlete és kezdeményezése nyomán 2017. szeptember 18-án életre kelt a városban egy új amatőr művészeti közösség, a Fehér Rózsa Színjátszó Csoport. Szerencsémnek és megtiszteltetésnek tartom, hogy felkértek a csoport vezetésére és a rendezői feladatok elvégzésére. Egyediségünket az adja, hogy tagjaink a legváltozatosabb korosztályból sorakoztak mellénk, 10 évestől az ötvenesekig. Jelenlegi létszámunk 14 fő, név szerint: Czeglédi Zsigmond, Darai Gergő, Károly Katalin, Király Ildikó, Kiss Réka, Koczor Márta, Kovács Bence, Lengyel Zsombor, Nagy Gyula, Papp Ádám, Pfeffer Balázs, Preg Dorina, Takács Katalin és Vadászi Fruzsina.

Ezt az adottságunkat igyekszünk hasznunkra is fordítani: olyan történeteket szeretnénk színpadra állítani, amelyek minden életkorban érdeklődésre tarthatnak számot. Amolyan „családi színházat” kívánunk létrehozni, ahol a nézőtér soraiban együtt helyet foglaló nagyszülő, szülő és (nem túl apró) gyermek is megtalálja a derűs szórakozást és a szellemi táplálékot. Felgyorsult, elgépiesedett és érdekközpontú életünkben úgy hiszem, nem felesleges emberi értékeink hangsúlyozása, ezzel egy élhetőbb világkép ábrázolása. Ezt tartjuk szem előtt a darabok kiválasztásakor, remélve, hogy „színünkkel” gazdagíthatjuk majd a városi programok sokféleségének palettáját.

Csoportunk otthona, próbáink színhelye jelenleg a vecsési evangélikus templom épülete, terveink anyagi fedezetéül pedig a Vecsés Város Önkormányzatához benyújtott pályázatunk kedvező elbírálása szolgál, melyet ezúton is köszönünk.

Előadásainknak a Bálint Ágnes Kulturális Központ ad helyet. Elsőként 2018. május 12-én mutatjuk meg magunkat a színpadon. A 20. század elején játszódó, de bizonyos értelemben ma is fontos üzenetekkel bíró történet próbái már javában folynak, és reméljük, hogy a végeredmény értő fülekre és szívekre talál majd. Előadásainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Steigerwaldné Baranyák Ágnes
Fehér Rózsa Színjátszó Csoport