Helytörténeti vetélkedő Vecsésen

„A múltat tiszteld, s a jelent vele kösd a jövőhöz,” írta Vörösmarty Mihály.

Ennek szellemében született, Vecsés Város Önkormányzatának 1992-ben hozott határozata, mely előírja, hogy az általános iskolák részére 2 évenként, Honismereti vetélkedőt kell kezdeményezni. A feladattal a mindenkori Honismereti Kört bízta meg az Önkormányzat Oktatási Bizottságának támogatásával.

A Városi Eseménynaptár alapján, 2018-ban az alábbi felhívás született:
a Honismereti Kör helytörténeti vetélkedőt az általános iskolák felső tagozatos tanulói részére

2018. május 17-re (csütörtök) hirdeti meg.

Helye a Bálint Ágnes Kulturális Központ, 14 óra.

Az iskolánkénti 6 fős csapatoknak a vetélkedőn, az előre kiadott forrásanyag jegyzéken lévő dokumentumokból, irodalomból kell bizonyítani a tudásukat, valamint, el kell készíteniük egy képzőművészeti alkotást városunkról.

Az alkotást bármilyen technikai eszköz igénybevételével el lehet készíteni.
Festészet, szobrászat, grafika, textilművészet, építészet, fotóművészet stb. (számítógépes alkotás kivételével)

Az elkészült műveket 2018. május 10-ig a Városi Könyvtárba kell leadni.

A vetélkedőn résztvevő tanulókat, a felkészítő tanárokat és az iskolák igazgatóit, az előző évek gyakorlatának megfelelően egy jutalom kirándulásra hívják a szervezők.

Az elmúlt évek kirándulásain minden alkalommal meglátogattak olyan helyeket, melyek kapcsolatba hozhatók Vecséssel, ill. annak történetével.

Az előző csapatok jártak már többek között Pécsett, Tatán, Béren, Szarvason, Kaposváron, Tisza-tónál, Salföldön, Pákozdon, Szarvason stb.

Az idei kirándulás célpontja Komárom és Észak-Komárom lesz, ahol a résztvevők megtekintik, többek között a Monostori Erődöt, a város nevezetességeit és „kisvonattal” meglátogatják az Európa Udvar gyönyörű épületeit.

Jó felkészülést kívánunk a résztvevőknek!

Honismereti Kör