A gyerekeknek a pszichés és érzelmi rész volt elsősorban nehéz

Az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt, az oktatás mellett, a sportéletet is másképp kellett megszervezni. Így voltak ezzel a Mini Talent sportegyesületnél is, ahol az utolsó csoportos foglalkozás március közepén volt, utána az iskolákhoz hasonlóan, ők is bezártak.

– Még kiscsoportos foglalkozást sem tudtunk tartani, otthoni online edzésekkel próbáltuk a gyerekekben tartani a lelket. A feladatokat, a kihívásokat különböző díjakkal (válogatott mezek, labdák, edzés felszerelések) honoráltuk – mondta a számára is szokatlan helyzetről Varga Ádám, az egyesület alapítója.

Amikor már enyhültek az intézkedések, május 4-én a Vecsési Ferihegy Sportakadémiával felvették a kapcsolatot, és az U7-es, valamint az U9-es korosztálynak mini csoportos edzéseket tartottak, míg a többi partneregyesületnél még szüneteltek az edzések.

– Minket is megviselt a tör­ténet szakmailag és gazdaságilag egyaránt, hiszen van egy éves prog­ramunk, ami a vírus miatt teljesen felborult. Vissza kellett mondani programokat, rendez­vényeket, nem tudtam közös edzést tartani, nem tudtam szer­vezni a nyári tábort. Az utolsó 3-4 hónapban nem tudtunk ké­szülni a folytatásra – mondta Varga.

Az év végén szokták továbbadni a partneregyesületeknek az általa megmozgatott gyerekeket, most ezt sem tudta megtenni. Véleménye szerint a szülőknek és a gyerekeknek elsősorban a pszichés és érzelmi részt volt nehéz feldolgozni. Hiszen hiányzott a barát, az edzőtárs, az edző, minden feladatot a szülőknek kellett átvenni, míg nekik az egyesület fenntartását kellett biztosítaniuk.

– Ennek ellenére a nyári táborra hatalmas kereslet volt, hiszen én mindig 30 fő körüli tábort szoktam szervezni, és jelenleg már 24-25 gyerek biztosan van. Ugyanazt a programot próbálom követni, mint tavaly vagy azelőtt, de a vírus alaposan megnehezítette a táborszervezési feladatomat. Remélem nem lesz több ilyen – mondta az egyesület alapítója.

SzGy