Több mint 10 évvel ezelőtt adták át a Halmi Telepi Általános Iskola sportpályáját, amely önkormányzati forrásból valósult meg és az első műfüves sportlétesítmény volt Vecsésen.

A műfűburkolat és a pálya egyéb elemei a rendszeres igénybevétel következtében elhasználódtak az évek során, felújításuk szükségessé vált, amit az önkormányzat pályázati forrás bevonásával az elmúlt hetekben el is végeztetett.
A részletekről Czibolya Zoltán, a sportbizottság elnöke számolt be lapunknak.

– A Vecsés FC tao-pályázaton kapott pénzt a Halmi telepi iskola pályájának felújítására. A beruházás keretében a pálya teljes felületén új műfűborítást kapott, új hálók kerültek a kapukra és a pálya körül található palánk cseréje is megtörtént. A labdafogó hálót tavaly cseréltettük ki, így ahhoz idén nem kellett hozzányúlni. A beruházás teljes költsége elérte a 17 millió forintot, ebből 30 százalék, azaz nagyjából 5 millió forint volt az önrész, amit az önkormányzat fizetett. A fennmaradó 12 millió forint származott tao-támogatásból, amelyért ezúton is szeretnék köszönetet mondani a helyi vállalkozóknak. Mint minden esetben, úgy most is fontos volt a minél költséghatékonyabb megoldás, ezért is ragadtuk meg a pályázati lehetőséget – mondta Czibolya Zoltán.

A sportbizottság elnöke hangsúlyozta, fontos volt a pálya felújítása, hiszen a Halmi telepi iskola diákjai a mindennapos testnevelésórákon rendszeresen használják, a felújítással pedig sikerült jobb körülményeket teremteni gyerekek sportolásához.

Szöveg és kép: V