Elkészült a Tipegők bölcsőde

Vecsés Város Önkormányzata 355,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében meghirdetett „VEKOP-6.1.1-15 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” tárgyú pályázati felhíváson.

A projekt eredményeként egy a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő, 56 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épült a városban.

Vecsés Város területén jelentősen megnőtt a fiatal, kisgyermekes családok száma az elmúlt években. Ennek eredményeként a bölcsődei ellátás iránti igény is emelkedett, ezért a város vezetői egy új bölcsőde építéséről hoztak döntést. A kivitelezés anyagi forrásainak biztosítása érdekében a Képviselő-testület döntése nyomán a város benyújtotta a „Vecsés Város bölcsőde építése és eszközbeszerzése” címet viselő pályázati anyagot, melyet a bírálóbizottság támogatásra alkalmasnak talált.  A pályázaton elnyert forrást az Önkormányzat, az építőipar robbanásszerű drágulásai miatt, saját költségvetéséből további 120,78 millió forinttal egészítette ki, így a projekt összköltsége meghaladta a 475 millió forintot.

A projekt eredményeként megvalósult a Semmelweis Bölcsőde új tagbölcsődéje a Damjanich utca 34. szám alatt.  A tagintézmény épülete modern építési technológiákat alkalmazva épült, szakszerű és kényelmes berendezései és eszközei hozzájárulnak a gyermekek komfortjához és egyben minőségi körülményeket teremtenek a gondozói feladatok ellátásához. A 763 négyzetméter területű földszintes bölcsőde gondozási egységei mellett egy jól felszerelt melegítőkonyha szolgája ki a gyermekeket és helyet kapott egy sószoba is, amely a bölcsődések egészségmegőrzését segíti. Az épülethez 1600 négyzetméteres játszóudvar, 11 férőhelyes parkoló és egy 10 beállós kerékpártároló tartozik.

A beruházásnak köszönhetően egy újabb intézménnyel gazdagodott a város szociális alapellátó rendszere és javultak a gyermekgondozás feltételei. A vecsési gyermekek hamarosan birtokba vehetik az új épületet.