szerda, 26 április 2017 06:32

Elindult az új lomtalanítási rendszer!

Idén áprilistól egy új szolgáltatás, a házhoz menő lomtalanítás vehető igénybe a Városgondnoktól. Ez a szolgáltatás a régi lomtalanítási rendszert váltotta fel, melynek keretében korábban évente egy alkalommal, meghatározott időpontban a közterületekre lehetett kirakni az elszállítandó lomot. Az új rendszerben a vecsési lakosok választhatják ki a számukra legkedvezőbb időpontot az alábbiak szerint:

A szolgáltatás április 1. és november 30. közötti időszakban igényelhető a következőkben felsorolt szombati napokon. A hatékony begyűjtés érdekében a várost 4 szelektív hulladékgyűjtési körzetre osztották fel. (sárga, zöld, szürke és kék körzet).

Így a szolgáltatás az ingatlanok elhelyezkedése alapján a következők szerint igényelhető:

1. Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
2. Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
3. Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
4. Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).

A tavasz beköszöntével egyre több kerti munkára számíthatnak azok, aki saját kerttel, zöld területtel rendelkeznek. Környezetkímélő és költséghatékony megoldás a zöldhulladékok komposztáló edénnyel történő hasznosítása a műanyagzsákos elszállíttatás helyett. A zöldhulladékokat komposztálva és újrahasznosítva a termőtalaj minősége javítható, az elszállítandó hulladék mennyisége pedig csökkenthető. A komposztálóba ráadásul olyan hulladékok is belekerülhetnek – pl. megpucolt zöldségek, gyümölcsök héja, ételmaradék –, amelyek tovább csökkentik a kommunális hulladék mennyiségét. A Városgondnoknál a szakszerű és könnyen használható komposztáló edények még elérhetők ingyenesen! Ha még nem próbálta, érdemes elkezdeni most egy új komposztáló edénnyel! Ha ön már komposztál és szeretne több zöldhulladékot hasznosítani, van lehetőség egy második komposztáló edény ingyenes
igénylésére is! A Városgondnok számára külön öröm, hogy az ingyenes komposztáló lehetőségével a közületek – iskolák, óvodák – már élnek, hiszen a környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, ráadásul a komposztálás költséghatékony megoldás a zöldterületek rendben tartására.

Az ingyenesen elérhető komposztáló edény igénylésével kapcsolatban keresse meg a Városgondnok ügyfélszolgálatát személyesen, telefonon vagy töltse le honlapról a formanyomtatványt!

vasárnap, 05 március 2017 08:36

Zöldhulladék begyűjtés

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 25-től folyamatosan Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. zöldhulladék begyűjtést végez Vecsés város területén.
A zöldhulladékot kizárólag átlátszó „Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.” felirattal ellátott, biológiailag lebomló műanyag zsákban szállítjuk el.

2017. április 25-től kerülnek elszállításra a zsákok

a vasúttól északra fekvő területen (Felsőtelep és Falu) hetente egy alkalommal kedden 7 órától, 

a vasúttól délre fekvő területeken (Andrássy, Halmi) hetente egy alkalommal csütörtökön 7 órától 
 

A közterületre való kihelyezés a szállítást megelőző 1 napon belül történhet. A begyűjtést végző jármű minden utcában csak egyszer megy végig, így a határidőn túl kitett műanyag zsákokat nem áll módunkban elszállítani. Erről a tulajdonosoknak kell gondoskodni, mivel a közterületen nem maradhat.

A zsákok megvásárolhatóak 200 Ft-os áron a Városgondnok ügyfélszolgálatán és a Polgármesteri Hivatal portáján. Kérjük, hogy tartsák be a súlykorlátozást, egy zsákba max. 15 kg zöldhulladék kerülhet! A zsákba ágakat és kommunális hulladékot, veszélyes hulladékot nem szabad elhelyezni, csak falevelet, levágott füvet, kerti nyesedéket.

 

vasárnap, 05 március 2017 08:32

Gallybegyűjtés

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a gyűjtés két részletben valósul meg. A közterületre való kihelyezést a szállítást megelőző 2 napon belül lehet megkezdeni.

2017. április 1-én, szombaton 7 óráig
a vasúttól északra fekvő területen, (Felsőtelep és Falu)  

2017. április 8-án, szombaton 7 óráig
a vasúttól délre fekvő területen,   (Andrássy, Halmi telep)

Kérjük, hogy a lakóhelyüknek megfelelő időpontban helyezzék ki a gallyakat az ingatlanok elé, ellenkező esetben nem áll módunkban azokat elszállítani.  Az ingatlanok elé kihelyezett gallyakat, vékony ágakat max. 1 m-es darabokra vágva szállítjuk el. Farönköket, tuskókat, gyökereket ne rakjanak ki!

A gallyakat KIZÁRÓLAG KÖTEGELVE, kisméretű, hozzáférhető, egymástól elkülönített, kézi erővel történő mozgatásra alkalmas kötegekbe rendezve tegyék ki, ezzel megkönnyítve a begyűjtést.

Azokat az ágakat, gallyakat, amelyeket nem tudnak kötegelni a zöld hulladékos zsákba helyezzék majd ki április 25-től.

 

szerda, 06 január 2016 11:25

FENYŐFÁK BEGYŰJTÉSE

Vízkereszt napjával, január 6-án hivatalosan is véget ér a karácsonyi ünnep és elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. A szokásos kommunális szemétszedési napon a fenyőket ki lehet helyezni a kuka mellé. Mindössze annyit kérünk, hogy a nagyméretű fenyőket vágják fel kettő vagy három darabba (max. 1,5 méteres darabokra), hogy a fenyő beférjen a kukásautóba. A túl méretes fenyőket kénytelenek leszünk (ideiglenesen) otthagyni, abban bízva, hogy legközelebb már több részre felvágva fogjuk ott találni.

A fenyőfa begyűjtési időszak 2016. január 6-tól február közepéig tart.

 2015.12.10. Vecsés Város Önkormányzata

Sajtóközlemény           

A projekt az Új Széchenyi terv keretében2015. december 15-én teljesen megvalósul Vecsésen. A város 166,39 millió forint európai uniós támogatással olyan eszközöket szerezhetett be és olyan informatikai rendszert építhetett ki, ami lehetővé teszi a korszerűbb hulladékgazdálkodás megvalósítását és biztosítja a költséghatékonyabb működtetést.

hétfő, 02 november 2015 07:22

Városi faültetés

A már hosszú évek óta tartó akció részleteiről Várszegi Csaba képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke tájékoztatta a VT olvasóit:
- Az idei évben is meghirdette az Önkormányzat a városi faültetési programját, amelynek október 16-ai határidejére szép számú jelentkező gyűlt össze. A fákat az előző évek gyakorlatának megfelelően november elején, jelképes (1000.- Ft) összegért vehették át a lakók, így reméljük, mindenki magáénak érzi egy kicsit a fákat, amelyeknek valós értéke 12 és 15 ezer forint között van. A lakosság részére 109 db fát osztott ki az Önkormányzat, amelyek remélhetőleg szép díszei lesznek az ingatlanok előtti közterületnek. A későbbiek folyamán a hivatal dolgozói természetesen ellenőrizni fogják, hogy megfelelő helyre és módon lettek-e kiültetve az átadott fák.

kedd, 27 október 2015 07:17

Testületi ülésről jelentjük

Október 20-án tartotta soros testületi ülését a vecsési önkormányzat. Az ülésről Oláh László és Szabó Attila képviselők hiányoztak munkahelyi elfoglaltság miatt.

Két testületi ülés között történt

Szlahó Csaba polgármester úr jobbára örömteli híreket tudott közölni a képviselőkkel. Így elmondhatta, hogy a Városgondnok Kft. megkapta a Mercedes kisteherautót, amit a Városfejlesztő NKft. pályázaton nyert el (bővebben 13. oldal – szerk.). A Városgondnok is nyert a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán nettó 23,4 mFt-ot a hulladéklerakási díjkompenzáció támogatására. Az útépítésekkel kapcsolatban kiemelte, hogy már jónéhány utca – Gammel, Bokor, Tölgyfa, András, Csaba – elkészült, de minden remény megvan arra, hogy még továbbiak - Péter, Pál, Nyárfa, Major – is végleges útburkolatot kapjanak ebben az évben. Megerősítette, hogy zöld jelzést kapott a Halmi Telepi Általános Iskola négy tantermes bővítése, ami állami pénzből fog megvalósulni. Bizonyosra vehető, hogy nem ráépítéssel, hanem a régi épületrész megtoldásával érik ezt el.

szerda, 02 szeptember 2015 10:19

In memoriam Almássy Tamás (1964-2015)

„Mint ahogyan lomb váltja a lombot, olyan csak az ember. Földre sodorja a lombot a szél, de helyébe az erdő mást sarjaszt újból, mikor eljön a szép tavasz újra: így van az emberi nemzet is, egy nő, más meg alá hull.” (Homérosz)

A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Soha el nem múló szeretettel emlékezünk Almássy Tamásra, a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. egykori dolgozójára, akit az idézet jól jellemez. Tamást barátai, kollégái egy mindig mosolygó, csupa szív, lelkiismeretes, a közösségért tenni akaró embernek ismerték. Hiányozni fog kedvessége és közvetlensége,
olyan embertől kell elköszönnünk, akinek mindig mindenkihez volt egy jó szava, mosolya, támogató gondolata.

Almássy Tamás 1964-ben született Nyíregyházán. Iskoláit Nyíregyházán kezdte meg, majd fizikusként végzett az ELTE-n, később közgazdász diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Egyetemi évei alatt meghatározóvá vált számára a környezetvédelem. 1991-ben barátjával megalapította az ALTO Alpin Kft.- t, amelynek főtevékenysége a hátizsákok, hálózsákok és túrafelszerelések gyártása volt. Termékeiket több sikeres magyar Everest expedíción használták, és a mai napig használják. 22 évig dolgozott az ALTO-nál, majd kisebb kitérő után 2014-ben helyezkedett el a vecsési közszolgáltatónál, de örömét mindig a környezetvédelem iránti elkötelezettségben lelte.

vasárnap, 19 július 2015 09:59

Komposztáló edény igénylése

Arra szeretnénk bátorítani önöket, hogy a zöldhulladékos zsákok használata helyett inkább kezdjenek otthoni komposztálásba. Kiemeljük, hogy a komposztálódáshoz az oxigén jelenléte elengedhetetlen. Az összetömörödő szerves anyag, pl. nagy mennyiségű, fűnyíróval frissen vágott fű nem komposztálódik, hanem rothad, teljesen összeáll, és a kupac belsejébe nem jut levegő.
1. oldal / 2

Aktuális szám letöltése:

cimlap

« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
© 2017 Bartim honlap