A végleges nevezés lezárásával nyilvánossá vált, hogy a magyar négyesfogathajtó csapat, Aachenhez hasonlóan, 2 tagból áll. Dobrovitz József - lovai Babilon, Bandidos, Holló, Torino, Waltstar - és ifj. Dobrovitz József - lovai Conversano Bajnok, Dante, Exclusive, Játék 2, Reno - indulnak az EB-n. A csapat szövetségi kapitánya Tóth Tamás, míg a csapat állatorvosa, aki már Aachenben is segítette a válogatottat dr. Kis János lesz.
Összesen 21 fogat méri össze tudását az augusztus 23-27. között megrendezésre kerülő kontinens viadalon.

Az MLSZ elkészítette az NBIII 2017-2018-as idénynek csoportbeosztását. A szisztéma szerint három 16-os mezőny alakult ki. A három 1. helyezett feljut, a három-három 14–16. helyezett és a legrosszabb 13. kiesik. Az idény augusztus 12- én rajtol, s 2018. június 3-án fejeződik be.

Vecsés együttese a KÖZÉP csoport mezőnyébe kapott besorolást.

Ellenfelei lesznek:  Dunaújváros, FC Dabas, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Budapest Honvéd-MFA II, Iváncsa, Makó, Mórahalom, Paksi FC II, Pécs, Rákosmente, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL, Tiszakécske.

Az NBIII-ba való feljutást követően vezetőedzőváltás történt. Több egyeztetést és tárgyalást követően a Vecsési FC újonnan szerződtetett vezetőedzője Simon Antal, aki a Vasastól érkezett hozzánk. A szakember több prominens klubban is megfordult, mint vezetőedző. Többek között a ZTE, az Egri FC, a Szolnoki
MÁV FC csapatát irányította. Munkáját pályaedzőként Dzurják (Csöpi) József és kapusedzőként Gendúr László segíti.

Kovács Márton szakosztályvezető: Magunk mögött hagyva a csalódást keltő elmúlt szezont egyelőre aktív pihenéssel, új játékosok és edzők érkezésével telik a nyári szünet. Július végén indul a felkészülés a  2017/2018-as szezonra minden korosztályban, felnőtt és utánpótlás csapatainknál egyaránt. Nagy szükség van a vérfrissítésre, új arcokra a magasabb célok elérése érdekében. Felnőtt férfi együttesünk élén szerződést hosszabbítottunk Nagy Károly vezetőedzővel. Az elmúlt hónapok tárgyalásai során olyan minőségi, NBI-es múlttal rendelkező játékosokat tudtunk igazolni az edző által kért posztokra, ami lehetővé teszi, hogy komoly célokért küzdjünk  az NBI/B Nyugati csoportban. Cél az 1-5. hely valamelyike, de nem túlzás kijelenteni, hogy ezzel a játékosállománnyal elérhető a dobogó. A 14 csapatos bajnokságban komoly ellenfeleink lesznek, a feljutásért küzdő PLER-Budapest, a Pécs, a Győr vagy akár a két veszprémi csapat. Izgalmas szezon elé nézünk.

Sokan úgy vélik, a sakkoktatást kötelezővé kellene tenni az iskolákban. A sakk ugyanis egy matematikára alapuló összetett és bonyolult tevékenység, a figurák különböző mozgásmódja, értékbeli különbségük, a sakk és matt fogalma, így együtt, a gondolkodás képességét fejlesztik.

A Grassalkovich iskolában immár 11 éve zajlanak sakkversenyek, és a nagyszerű szervezésnek is köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek köszönhetően a létszám évről évre növekszik, átlagosan közel 100 indulóval számolhatunk évente.

szombat, 27 május 2017 10:50

V. BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

V. BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

 Idén immár ötödik alkalommal rendezzük meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, melyre már nem csak a környékből, hanem az egész országból várjuk a kicsiket és nagyobbakat egyaránt. A hagyományosan gyermeknapkor tartott ingyenes családi programra ebben az évben is gyermekszínházakkal, koncertekkel, nem mindennapi játékokkal és interaktív programokkal készülünk, melyek az előzetes online vagy helyszíni regisztrációt követően vehetőek igénybe.

Az ötödik alkalom különleges évforduló, ezért idén a cirkuszi forgatag varázslatos és izgalmas világát élhetik át az eseményünkre kilátogatók. Bohócok, bűvészek, beszélő állatok, zsonglőrök és még sok más cirkuszi figura fogja elkápráztatni közönségünket.

Testületi ülésről jelentjük

Április 26-án a Róder Imre Városi Könyvtár termében megtartott testületi ülésen a képviselők összesen 30 napirendi pontot tárgyaltak. Többek között véleményezték az Andrássy Gyula Általános Iskola és a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola intézményvezetésére kiírt pályázatokat. Jóváhagyták a sportkoncepció felülvizsgálatát, javaslatot tettek névtelen utak és közterületek elnevezésére, valamint a „Megmaradunk 3000 Vecsés Magyar Kultúrája Ápolásáért” Alapítvány utólagos támogatására. Támogatták a Gyáli-patak mentén kialakítandó futópálya pályázat benyújtását. Elfogadták a Környezetvédelmi Bizottság 2016. évi beszámolóját.

Május 13-án délelőtt bőven öntözte Vecsést is az aranyat érő eső. Vecsés Város Önkormányzatának szervezői egy pillanatra sem mondtak le a rendezvényről. Igazuk volt, mert a kezdés időpontjára verőfényes napsugárzás fogadta a sportpályára kilátogatókat. Akárhogy is számoljuk - ez bizony egy negyed évszázados jubileumi tömegsportnap volt a város történetében. Szlahó Csaba polgármester megnyitó beszédében kitért arra is, hogy az egykori kisdiák versenyzők, most szülőként izgulhatják végig a versenyt. Egyre nagyobb ez a vecsési család és ez nagyon jó érzés - mondta a polgármester. Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás, amihez jó motiváció az a nemes versengés, amit a Lóti- Futi ad Vecsésen azoknak, akik már több mint 20 éve rendszeresen eljönnek erre a tömegsportnapra. Külön megköszönte az óvodák és iskolák pedagógusainak a lelkesedését.

Május 7-én rendezte meg a PromoSport Kft. a XVI. kerületi Ikarus pályán a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját. A megmozdulásra – az esős idő ellenére – hatvannégy csapat nevezett, közöttük Vecsés Város Önkormányzata. A kupán Budapest Főváros Önkormányzata, tizenhét fővárosi kerület önkormányzata, a megyei jogú városok, valamint a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai vettek részt, de a nevezett csapatok között ott volt a fő támogató E.ON vállalatcsoportot képviselő céges válogatott is. A mintegy 8 órás mérkőzéssorozat ünnepélyes megnyitóján a fővédnök Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

csütörtök, 11 május 2017 12:06

Aranyérem a diákolimpián

Karate

2017. április 22-én rendezték meg az Ippon Shobu Országos Diákolimpiát Budapesten, az UTE jégcsarnokában. Az ország minden tájáról kb. 400 fiatal karatéka vett részt a versenyen. Vecsésről 7 fő delegáltatta magát. Eredmények: hétéves korosztályban Görgényi Bence két harmadik helyezést ért el, Görgényi Balázs a nyolcéves korcsoportban kata negyedik, és kumite első hely, bajnoki aranyérem. A tizenegy éves korosztályban a Vetró-Malya- Gyenis csapat sajnos a selejtezőben kiesett. A tizenkét éves korcsoportban Takács Miklós szintén kiesett. A tizenhat éves korosztályban Iván István a hatodik helyezést érte el. 2017. április 22-23-án Szlovéniában, Mariborban tartott szemináriumot Kancho Nobuaki Kanazawa 8. danos mester, az S.K.I.F. elnöke. A vecsésiek Fridrich mester vezetésével öten vettek részt a jóhangulatú, tapasztalatokban bővelkedő, kemény edzéseken. Utána egy rövid beszélgetés volt a május 16-án kezdődő prágai Európa bajnokságról.

Szakosztály vezetősége

Aktuális szám letöltése:

cimlap

« November 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
« November 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
© 2017 Bartim honlap