A végleges nevezés lezárásával nyilvánossá vált, hogy a magyar négyesfogathajtó csapat, Aachenhez hasonlóan, 2 tagból áll. Dobrovitz József - lovai Babilon, Bandidos, Holló, Torino, Waltstar - és ifj. Dobrovitz József - lovai Conversano Bajnok, Dante, Exclusive, Játék 2, Reno - indulnak az EB-n. A csapat szövetségi kapitánya Tóth Tamás, míg a csapat állatorvosa, aki már Aachenben is segítette a válogatottat dr. Kis János lesz.
Összesen 21 fogat méri össze tudását az augusztus 23-27. között megrendezésre kerülő kontinens viadalon.

Az MLSZ elkészítette az NBIII 2017-2018-as idénynek csoportbeosztását. A szisztéma szerint három 16-os mezőny alakult ki. A három 1. helyezett feljut, a három-három 14–16. helyezett és a legrosszabb 13. kiesik. Az idény augusztus 12- én rajtol, s 2018. június 3-án fejeződik be.

Vecsés együttese a KÖZÉP csoport mezőnyébe kapott besorolást.

Ellenfelei lesznek:  Dunaújváros, FC Dabas, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Budapest Honvéd-MFA II, Iváncsa, Makó, Mórahalom, Paksi FC II, Pécs, Rákosmente, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL, Tiszakécske.

Az NBIII-ba való feljutást követően vezetőedzőváltás történt. Több egyeztetést és tárgyalást követően a Vecsési FC újonnan szerződtetett vezetőedzője Simon Antal, aki a Vasastól érkezett hozzánk. A szakember több prominens klubban is megfordult, mint vezetőedző. Többek között a ZTE, az Egri FC, a Szolnoki
MÁV FC csapatát irányította. Munkáját pályaedzőként Dzurják (Csöpi) József és kapusedzőként Gendúr László segíti.

Kovács Márton szakosztályvezető: Magunk mögött hagyva a csalódást keltő elmúlt szezont egyelőre aktív pihenéssel, új játékosok és edzők érkezésével telik a nyári szünet. Július végén indul a felkészülés a  2017/2018-as szezonra minden korosztályban, felnőtt és utánpótlás csapatainknál egyaránt. Nagy szükség van a vérfrissítésre, új arcokra a magasabb célok elérése érdekében. Felnőtt férfi együttesünk élén szerződést hosszabbítottunk Nagy Károly vezetőedzővel. Az elmúlt hónapok tárgyalásai során olyan minőségi, NBI-es múlttal rendelkező játékosokat tudtunk igazolni az edző által kért posztokra, ami lehetővé teszi, hogy komoly célokért küzdjünk  az NBI/B Nyugati csoportban. Cél az 1-5. hely valamelyike, de nem túlzás kijelenteni, hogy ezzel a játékosállománnyal elérhető a dobogó. A 14 csapatos bajnokságban komoly ellenfeleink lesznek, a feljutásért küzdő PLER-Budapest, a Pécs, a Győr vagy akár a két veszprémi csapat. Izgalmas szezon elé nézünk.

Sokan úgy vélik, a sakkoktatást kötelezővé kellene tenni az iskolákban. A sakk ugyanis egy matematikára alapuló összetett és bonyolult tevékenység, a figurák különböző mozgásmódja, értékbeli különbségük, a sakk és matt fogalma, így együtt, a gondolkodás képességét fejlesztik.

A Grassalkovich iskolában immár 11 éve zajlanak sakkversenyek, és a nagyszerű szervezésnek is köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek köszönhetően a létszám évről évre növekszik, átlagosan közel 100 indulóval számolhatunk évente.

Testületi ülésről jelentjük

Április 26-án a Róder Imre Városi Könyvtár termében megtartott testületi ülésen a képviselők összesen 30 napirendi pontot tárgyaltak. Többek között véleményezték az Andrássy Gyula Általános Iskola és a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola intézményvezetésére kiírt pályázatokat. Jóváhagyták a sportkoncepció felülvizsgálatát, javaslatot tettek névtelen utak és közterületek elnevezésére, valamint a „Megmaradunk 3000 Vecsés Magyar Kultúrája Ápolásáért” Alapítvány utólagos támogatására. Támogatták a Gyáli-patak mentén kialakítandó futópálya pályázat benyújtását. Elfogadták a Környezetvédelmi Bizottság 2016. évi beszámolóját.

Május 13-án délelőtt bőven öntözte Vecsést is az aranyat érő eső. Vecsés Város Önkormányzatának szervezői egy pillanatra sem mondtak le a rendezvényről. Igazuk volt, mert a kezdés időpontjára verőfényes napsugárzás fogadta a sportpályára kilátogatókat. Akárhogy is számoljuk - ez bizony egy negyed évszázados jubileumi tömegsportnap volt a város történetében. Szlahó Csaba polgármester megnyitó beszédében kitért arra is, hogy az egykori kisdiák versenyzők, most szülőként izgulhatják végig a versenyt. Egyre nagyobb ez a vecsési család és ez nagyon jó érzés - mondta a polgármester. Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás, amihez jó motiváció az a nemes versengés, amit a Lóti- Futi ad Vecsésen azoknak, akik már több mint 20 éve rendszeresen eljönnek erre a tömegsportnapra. Külön megköszönte az óvodák és iskolák pedagógusainak a lelkesedését.

Május 7-én rendezte meg a PromoSport Kft. a XVI. kerületi Ikarus pályán a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját. A megmozdulásra – az esős idő ellenére – hatvannégy csapat nevezett, közöttük Vecsés Város Önkormányzata. A kupán Budapest Főváros Önkormányzata, tizenhét fővárosi kerület önkormányzata, a megyei jogú városok, valamint a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai vettek részt, de a nevezett csapatok között ott volt a fő támogató E.ON vállalatcsoportot képviselő céges válogatott is. A mintegy 8 órás mérkőzéssorozat ünnepélyes megnyitóján a fővédnök Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

csütörtök, 11 május 2017 12:06

Aranyérem a diákolimpián

Karate

2017. április 22-én rendezték meg az Ippon Shobu Országos Diákolimpiát Budapesten, az UTE jégcsarnokában. Az ország minden tájáról kb. 400 fiatal karatéka vett részt a versenyen. Vecsésről 7 fő delegáltatta magát. Eredmények: hétéves korosztályban Görgényi Bence két harmadik helyezést ért el, Görgényi Balázs a nyolcéves korcsoportban kata negyedik, és kumite első hely, bajnoki aranyérem. A tizenegy éves korosztályban a Vetró-Malya- Gyenis csapat sajnos a selejtezőben kiesett. A tizenkét éves korcsoportban Takács Miklós szintén kiesett. A tizenhat éves korosztályban Iván István a hatodik helyezést érte el. 2017. április 22-23-án Szlovéniában, Mariborban tartott szemináriumot Kancho Nobuaki Kanazawa 8. danos mester, az S.K.I.F. elnöke. A vecsésiek Fridrich mester vezetésével öten vettek részt a jóhangulatú, tapasztalatokban bővelkedő, kemény edzéseken. Utána egy rövid beszélgetés volt a május 16-án kezdődő prágai Európa bajnokságról.

Szakosztály vezetősége

szombat, 06 május 2017 17:03

Sport

LABDARÚGÁS Pest megye I. osztály

Vecsési FC - Halásztelek 5-1 (2-1)

Gólszerzők:Tell Tamás (7'), Tóth Attila (14',57',77'), Dombai Dávid (79'), ill. Gáspár András (13').

A VFC (56) tartja négypontos előnyét Gödöllővel (52) szemben. Tura 48 ponttal a harmadik. Vasárnap a tabella 7. helyét elfoglaló Nagykátára megyünk.

Aktuális szám letöltése:

cimlap

« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
© 2017 Bartim honlap