péntek, 16 június 2017 09:21

Pedagógusnapi köszöntés

Vecsésen már hagyomány, hogy június 14-én a Városi Ünnep után a Bálint Ágnes Kulturális Központban külön köszöntik a pedagógusokat. Az ünnepségen jelen volt Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Szlahó Csaba polgármester, Mohainé Jakab Anikó jegyző, Tófalvi Mónika, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Dr. Lugosi Mária, az Oktatási Bizottság elnöke, valamint dr. Hrutkáné Molnár Mónika, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Monori Tankerületének igazgatója.

Az ünnepség elején Tófalvi Mónika, az NNÖK elnöke és dr. Lugosi Mária, az Oktatási Bizottság elnöke három Grassalkovich iskolában tanító pedagógusnak köszönte meg a tanévben nyújtott kiemelkedő munkát. Oklevelet vehetett át Dömötörné Futó Molnár Mónika, Konda Orsolya és Gáborné Bárány Ágnes. Ezt követően Gál István nyugdíjas pedagógus köszöntötte a megjelenteket. Idén az Andrássy iskola tanulói kedveskedtek egy kis műsorral. Szlahó Csaba polgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a köznevelés és a közoktatás átszervezése után a város továbbra is magáénak érzi az iskolákat, és kollégaként tekint a dolgozókra. Dr. Szűcs Lajos képviselő megköszönte a pedagógusok egész éves munkáját. Az ünnepség állófogadással zárult.

csütörtök, 11 május 2017 07:40

Öröm és boldogság - 4 ezüst és 7 arany!

A Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola gyermekkórusa szép sikert ért el Biatorbágyon az ÉMNÖSZ énekversenyén.

Idén is nagy igyekezettel készültünk iskolánk kórusával a biatorbágyi megmérettetésre. A sok odaadó gyakorlás meghozta gyümölcsét. Nagyon szép eredményt értek el a gyerekek március 30-án Biatorbágyon az ÉMNÖSZ regionális kórusversenyén. Több kategóriában indultunk idén is. Nagy énekkarunk tájszólás kategóriában ezüst minősítést nyert. Szóló kategóriában Kovács Dóri, Tóth Kira és Fazekas Liza ezüst minősítést, Bruder Lili, Nangeli Adele, Zsichla Dorka és Viola Boglárka - Sallay Andrea énekese- pedig arany minősítést kapott! Alsós kánont éneklő kórusunk: Zsichla Dorka, Stiller Fédra, Bruder Lili, Vona Lilla, Salamon Szonja, Nangeli Adele, Kovács Dóra és Fazekas Liza arany minősítést ért el, felsős quartettünk: Bodnár Fanni, Fazekas Fanni, Székhelyi Lili és Székessy Eszter szintén aranyat kapott. 

A hagyományos évenkénti városi magyarversenyt az Andrássy iskolában rendezték meg a vecsési iskolák legjobbjainak március 29-én.

EREDMÉNYEK:
1. Kovács Dóra – Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola; felkészítő: Veszprémi Klára
2. Besenyei Dóra Laura – Grassalkovich A. Német N. és Kétnyelvű Á. I.; felkészítő: Polovics Éva, Gáspárné Hatvani Gabriella

2. Kiss Réka – Vecsési Andrássy; felkészítő: Kiss Gábor
3. Tóth Szabina – Vecsési Andrássy; felkészítő: Horváthné Gyurcsán Erika

Hónapok óta tervezzük, hogy el kell jutnunk testvéróvodánkba, a rheinstetteni St. Elisabeth Óvodába. Különleges apropója volt a látogatásnak: 15 éves együttműködésünk megünneplése. Óvodánk német nemzetiségi pedagógusai egy hetet tölthettek kinn partneróvodánkban, ahol mint mindig, tárt karokkal és nyitott szívvel fogadtak bennünket. Nem esett nehezünkre ezek után, hogy a kinti pedagógiai folyamatok aktív részeseivé váljunk. Rövid idő alatt bizalmas légkör alakult ki köztünk és a gyerekek között, megkedveltük egymást. Megtapasztalhattuk a pedagógusok részéről, hogy gyermekek között nincsenek fontos és nem
fontos kérdések. Ami a gyerekek számára fontos, az nekünk felnőtteknek is az kell, hogy legyen. Csodálatos példát láthattunk emberségből, tiszteletből, ahogy a pedagógusok a gyermekekhez és egymáshoz szólnak. Megtisztelt minket az utolsó napon Reinhart Fritz atya, aki társult a gyerekekkel való közös  éneklésünkhöz, a mely lezárásaként átadták a rheinstetteni óvodások a vecsési gyermekek részére kézzel készített személyes ajándékaikat. Itthon a borítékokat kinyitva szívhez szóló ajándékokat találhattak gyermekeink, egy-egy barátságkarkötőt és egy gyönyörű verset a barátságról.

hétfő, 24 április 2017 06:51

Siker a Grassalkovich iskolában

Iskolánkban már sok-sok éve hagyomány, hogy az érdeklődő, kihívásokat kedvelő tanulók elindulnak a Zrínyi Ilona Matematikaverseny iskolai fordulóján és a legjobbak megmérettetnek a megyei versenyen is. Így volt ez ebben a tanévben is. Mint minden versenynek, úgy gondolom, hogy ennek a versenynek is célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése.

Mindig vannak olyan tanulók, akik komolyan érdeklődnek a verseny iránt, szorgalmasan készülnek és sikereket érnek el. Az idei megmérettetésen is szép eredmények születtek és kiemelkedően zárta a versenyt a Dél-Pest megyei régióban Godó Miklós 3.c osztályos tanuló, aki 2. helyezést ért el és bejutott az országos fordulóba, amely áprilisban lesz Debrecenben. Felkészítő tanára: Gáborné Bárány Ágnes.

"Gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk!"

grass. info

Március 18. különleges nap volt a két negyedikes barát életében: mind a ketten országos versenyen értek el harmadik helyezést. Míg Bóta- Depinyi Soma szelte a habokat Debrecenben, addig Mayer Martin matematikán törte a fejét Piliscsabán. Mind a ketten a Petőfi Sándor Római Katolikus Ált. Isk. és Gimnázium 4.a. osztályos tanulói. Köszönjük felkészítőik (Buth Zsuzsanna – úszás, Kissné Fodor Annamária – matematika ) áldozatos munkáját.

péntek, 14 április 2017 06:53

Óvodai beiratkozás 2017

Vecsés Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőket, hogy városunkban az önkormányzati fenntartású óvodákba a 2017/2018. nevelési évre történő beiratkozás időpontja:

2017. május 8. és 9. (hétfő-kedd) napján (8.00-18.00 óráig)

Kérem a Szülőket, hogy beiratkozáskor a következő iratokat vigyék magukkal:

-         a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (személyi igazolvány nem szükséges, csak a lakcímkártya)

-         a szülő személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

 A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, valamint az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége (ÉMNÖSZ) által meghirdetett és támogatott vers- és prózamondó verseny egyik elődöntőjét rendeztük meg iskolánkban. Ezt a versenyt a német nemzetiségi és kéttannyelvű iskolák számára írják ki. Immáron több éves hagyományként rendeztük meg ezt az elődöntőt a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában,2017. március 3-án. Ceglédbercelről, Gödöllőről, Csömörről, Ikladról, Kerepesről, Újhartyánból és Vecsésről a Grassalkovich iskolából vettek részt tanulók ezen a versenyen. A rendezvényen az iskolai szavalóversenyek győztesei képviselték iskolájukat, 1-8. osztályos korosztályban. Német vers és próza, valamint német nyelvjárás (Mundart) kategóriában versenyeztek, a szövegtudásban, szép kiejtésben, hangsúlyozásban és előadásmódban is jól felkészült, tehetséges tanulók.

A versenyt 2017. március 28-án 14.00-kor rendeztük meg a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolában. A Monori Tankerületi Központ megbízásából a zsűri elnöke Hídvégi Gáborné és Osztertágné Szeili Mariann volt. Vecsés Város Önkormányzatát Gál István, a Vecsési Tankerületet Villand József képviselte. A tanulók magyar és matematika tantárgyakból versenyeztek. Az első három helyezett könyvjutalomban és oklevélben, a 4. helyezett oklevélben részesült.

Aktuális szám letöltése:

cimlap

« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
« Február 2018 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
© 2017 Bartim honlap