Vecsés Város Önkormányzata 2017. évben is meghirdeti őszi faültetési  akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat elvégzik, részükre az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.
Igényelhető fafajták:

gömbjuhar,

gömbkőris,

gömbszivar,

gömb csepleszmeggy,

vérszilva (termés nélküli)

Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramját az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, eddig 10 ezernél több pályázó jelezte támogatási igényét.

Az elmúlt hét folyamán az első két régióból összesen több mint 16 ezer pályázó jelentkezett a hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére. Az észak-magyarországi régióból a pályázatokat 2017. augusztus 14-én 13:30-ig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

kedd, 16 május 2017 20:35

Járdaépítés

Megkezdődött az új járda kiépítése a Zrínyi utcában. A Toldy Ferenc - Áchim András utcától a Kertekalja vasútállomás felé eső szakasz páratlan számú oldala készül el önkormányzati forrásból. Képünkön a járdakövek lerakása előtt az alapozási munkálatokat végzik.

Fekete József

kedd, 16 május 2017 20:30

Épületszigetelés

Az Épületenergetikai pályázat keretén belül a Polgármesteri Hivatal és az Andrássy iskola korszerűsítése folyik. Az iskolában a gépészeti felújítás, a fűtésrendszer és a kazán cseréje november elejéig önkormányzati forrásból megtörtént. Hasonló felújítást végeznek a polgármesteri hivatalban is, szintén önkormányzati költségből. Jó ütemben halad a közel 90 éves alma materen a nyílászárók cseréje és a külső szigetelési munka – ez már pályázati forrásból. Hasonló módon fog megszépülni a Városháza épülete.

Képek és szöveg: Fekete József

kedd, 16 május 2017 20:24

Faültetés a lakótelepen

Az önkormányzat megbízásából húsz, szépen fejlett facsemetét ültettek el a lakótelep üzletsora előtti parkoló járdaszakasza mellett. A már most mutatós fiatal fák közelében további dísznövényeket telepítettek a környéken lakók és az arra járók örömére.

Kép és szöveg: Fekete József

A Vecsési Önkormányzatot Tábori Ferenc alpolgármester, Mohainé Jakab Anikó jegyző és Práczki Péter a projekt vecsési szakmai vezetője képviselte. A Lillehammer Egyetemen Rolf Ronning professzor fogadta a magyar delegációt. Tájékoztatójában összefoglalta a pályázat során felmerült közös innovatív elképzeléseket. Dr. Szebényi Szabolcs Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviseletében beszámolt a Képzéskoordinációs Irodában eddig történt továbbképzések nagyon pozitív visszajelzéseiről. A Vecsési Önkormányzat részéről Práczki Péter tartott beszámolót. Előadásában kiemelte, hogy az önkormányzattól mintegy száz fő vett részt a Norvég Alap továbbképzésein A Felnőttképzők Szövetsége (a rendezvényen Sum István képviselte őket) szervezte az OKJ-s targoncavezető-képzést, melyet Skribek Pál elnök vezetésével a Vecsési Ipartestület valósított meg. Figyelemre méltó, hogy a targoncavezető-képzés végeredményét tekintve a Vecsési Ipartestület az eredetileg tervezett 32 fős képzési létszámot megduplázva, 64 fő szerezhette meg az OKJ-s targoncavezetői jogosítványt!

Pósán Anna a Zsigmond Király Egyetem részéről beszámolt a projekt során végzett és az egyetem által szervezett képzések megtervezéséről és lebonyolításáról. Külön értékelte a stresszmenedzsment továbbképzés kiváló eredményeit, ugyanis az önkormányzati dolgozóknak kiemelt szükségük lehet az ezzel kapcsolatos folyamatok ismeretéről.

Ehhez kapcsolódott Práczki Péter előadása is, aki elmondta, hogy Vecsés Város Önkormányzata  a vállalt projektfeladatokon felül a stresszmenedzsment továbbképzés keretén belül Erőszakmentes kommunikációs térninget hirdetett meg, ezúttal a lakosság körében. Az első tréninget követő pozitív visszajelzések alapján második továbbképzést is szerveztek a Vecsési Ipartestület nagytermében. A Ramabala Éva által tartott két előadáson eddig több mint negyven fő vett részt. A sikerek alapján a projekt végéig egy harmadik előadást is beterveztek.

Takács József a Budapest Airport Zrt., részéről felhívta a résztvevők figyelmét a repülőtér keretében végzett továbbképzések fontosságára, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megítélése nagyrészt az alkalmazottak kíváló felkészülésén múlik. A hazai partnerek beszámolóját Hunyadi István projektigazgató, a Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre képviseletében zárta, aki beszámolt a Képzéskoordinációs Irodában végzett munkáról és az eredmények ismeretében megköszönte a norvég partnerek támogatását. A magyar delegációnak az egyetemi bemutató program további részében Bent Kure,  projektigazgató tartott egy tájékoztatót a Nemzeti Film Iskoláról (National Film School). A delegáció ezt követően a Lillehammer-i Oktatási Központba látogatott, ahol Jon Amundsen rektor a városba érkező menekültek helyi közösségbe történő integrálásáról számolt be, majd ezt követően a Digitális Továbbképzési
Központban fogadták delegációnkat, ahol az idősgondozás digitális segítőrendszereit mutatta be Vibeke Stenshage főosztályvezető. A program Oslóban folytatódott, ahol az Ullensaker-i önkormányzat bemutatta azokat a folyamatokat, melyeket a térségben az álláskeresők támogatása, illetve a menekültek  beilleszkedése érdekében alkalmaznak.

A norvég szakmai látogatás végén az oslói repülőtér üzemeltetője, az Avinor HR igazgatója Kjell Age számolt be a a repülőtér alkalmazottainak kiválasztási és továbbképzési rendszeréről, ami szintén a minőségi kívánalmak fejlesztésére helyezi a legfontosabb hangsúlyt. A projekt április végén Budapesten  ünnepélyes zárókonferenciával végződik.

Polgár Gyula, kommunikációs munkatárs

A tavasz beköszöntével egyre több kerti munkára számíthatnak azok, aki saját kerttel, zöld területtel rendelkeznek. Környezetkímélő és költséghatékony megoldás a zöldhulladékok komposztáló edénnyel történő hasznosítása a műanyagzsákos elszállíttatás helyett. A zöldhulladékokat komposztálva és újrahasznosítva a termőtalaj minősége javítható, az elszállítandó hulladék mennyisége pedig csökkenthető. A komposztálóba ráadásul olyan hulladékok is belekerülhetnek – pl. megpucolt zöldségek, gyümölcsök héja, ételmaradék –, amelyek tovább csökkentik a kommunális hulladék mennyiségét. A Városgondnoknál a szakszerű és könnyen használható komposztáló edények még elérhetők ingyenesen! Ha még nem próbálta, érdemes elkezdeni most egy új komposztáló edénnyel! Ha ön már komposztál és szeretne több zöldhulladékot hasznosítani, van lehetőség egy második komposztáló edény ingyenes
igénylésére is! A Városgondnok számára külön öröm, hogy az ingyenes komposztáló lehetőségével a közületek – iskolák, óvodák – már élnek, hiszen a környezettudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, ráadásul a komposztálás költséghatékony megoldás a zöldterületek rendben tartására.

Az ingyenesen elérhető komposztáló edény igénylésével kapcsolatban keresse meg a Városgondnok ügyfélszolgálatát személyesen, telefonon vagy töltse le honlapról a formanyomtatványt!

csütörtök, 20 április 2017 09:00

A Föld napja 2017

A Kispatak Természetvédelmi Egyesület és Hulladékkommandó rendezvénye
Bálint Ágnes Kulturális Központ színházterme
2017. április 20. 9.00–9.45; 10.00–10.45 és 11.00–11.45-ig
előadások alsós osztályok részére

A kormány folytatja az elektromos autók elterjedését ösztönző programját, illetve az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztését is – hangsúlyozta Varga Mihály az Óbudai Egyetemen. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az e-mobilitás erősítését az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célnak nevezte. A nemzetgazdasági miniszter az Óbudai Egyetem hallgatói innovációit bemutató nap keretében adta át az intézmény vezetőinek a kormánytámogatással vásárolt elektromos autót. A jármű beszerzése kifejezi az egyetem elkötelezettségét a jövő technológiája és a környezetünk megóvása mellett – tette hozzá a tárcavezető.

péntek, 24 március 2017 02:35

Lomtalanítás 2017

Vecsés Város Önkormányzata és a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. örömmel tájékoztatja a kedves lakosságot, hogy 2017 tavaszától Vecsésen bevezetésre kerül a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás, ami évi 1 alkalommal díjmentesen a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán vehető igénybe. A díjmentes házhoz menő lomtalanítást azok a vecsési lakosok vehetik igénybe, akik ingatlantulajdonosként szerződésben állnak a Városgondnokkal és nincs díjhátralékuk. A lomtalanítás minden évben április 1. és november 30. közötti időszakban, szombati napokon igényelhető. A város a szelektív hulladékgyűjtési körzeteknek megfelelően 4 részre kerül felosztásra (sárga, zöld, szürke és kék körzet).

Így a szolgáltatás következők szerint igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján:

• Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (április 1. és november 30. között).
• Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (április 1. és november 30. között).
• Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (április 1. és november 30. között).
Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (április 1. és november 30. között).

Hogyan működik az új rendszer?

Ön eldönti, melyik hónap szombatján kívánja igénybe venni a lomtalanítást. Ingatlanja elhelyezkedésétől függően, a körzetének megjelölt hetének szombatjára megtervezi a lomtalanítást: áttekinti, milyen típusú lomokat, hulladékokat kíván elszállíttatni. Kérjük készítsen listát a hulladékok típusáról!
2Felkeresi személyesen vagy telefonon a Városgondnok ügyfélszolgálatát, ahol egyeztetik az időpontot, kitöltik a regisztrációs lapot, amelyen feltüntetésre kerül az elszállításra kerülő hulladékok típusa is. (Ez azért fontos, mert csak a regisztrációs lapon szereplő hulladéktípusokat tudja elszállítani a Városgondnok.)
3Az előre egyeztetett időpontban a hulladékok elszállítása az ön ingatlanjáról történik, tehát a telekkapun belül, a kapu közelében érdemes összegyűjteni a lomokat. Így azok nem kerülnek ki a közterületre. A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársai segítenek az igénylőnek
a hulladékok gépjárműbe történő rakodásában. A regisztrációs lap leigazolása után a Városgondnok elszállítja a hulladékot. A szállítás szombati napokon történik 7:30–16:30 óra közötti időszakban. A szolgáltatás során a kirakott hulladékok maximális mennyisége 2,5-3 m2 lehet. Az elszállítandó hulladékok típusáról kérjük egyeztessen az ügyfélszolgálattal!

A házhoz menő lomtalanítással kapcsolatos részletes tájékoztatót hamarosan megtekinthetik  a Városgondnok weboldalán!

Aktuális szám letöltése:

cimlap

« November 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
« November 2017 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
© 2017 Bartim honlap