Óvodásoknak kifejlesztett speciális sportpályák épülnek Vecsésen

Ehhez hasonló pályák létesülnek Vecsésen is. A létesítményekben ügyességi játékok és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására is van lehetőség

Tavaly szeptemberben került a képviselők asztalára az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázati felhívása.

A Nemzeti Ovi-Sport Program keretében az óvodás korosztály számára kifejlesztett sportpályák létesítésére pályázhatnak önkormányzatok. Az elnyerhető támogatással olyan korszerű és komplex létesítmények kialakítására nyílik lehetőség, melyek egyaránt alkalmasak kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz sportágak művelésére, továbbá ügyességi játékok és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására. A városvezetés kiemelt feladatának tekinti, hogy a vecsési gyermekek fejlődése, egészsége érdekében a lehető legjobb feltételeket teremtse meg a településen, ezért a képviselő-testület úgy döntött, két vecsési óvodára vonatkozóan is élni kíván a pályázati lehetőséggel.

A pályázati anyagok elbírálása során mindkét esetben pozitív döntést született, így még idén egy-egy új sportlétesítménnyel gazdagodhat a Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda és a Bálint Ágnes Óvoda. A sportlétesítményekre elnyert támogatás mértéke 9 millió forint, melyet további 9 millió forint önrésszel kell kiegészítenie a városnak, így összesen 18 millió forintból valósulhat meg a két beruházás. A sportpályák mérete 6 x 12m, a játékteret palánkkal kerítik körbe és hálóval fedik le. A pályák várhatóan június végére készülnek el, így a következő nevelési évben vehetik birtokba a vecsési óvodások.