Pályaorientáció andrássys diákoknak

November 29-én a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói a MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ pályaorientációs nyílt napján vettek részt.

A nyílt napon Dobás László, az oktatási központ vezetője köszöntötte a részt vevő iskola diákjait, pedagógusait. Köszöntője és a program ismertetése után egy vasúti kisfilmet vetítettek le. A kisfilm megtekintése után 150 éves a MÁV feliratú hátizsákban mindenki kapott rántott húsos szendvicset és egy kis üdítőt, valamint a táska tartalmazott még egy pecsétgyűjtő és egy pályaorientációs tanácsadói füzetet is. Több vasúttal kapcsolatos foglalkozást lehetett kipróbálni: mozdony és forgalmi szimulátorokat, biztosító berendezési szimulátorokat, pénztári és fedélzeti jegykiadást, vasúti LEGO-k irányítását a Kockapark jóvoltából, vasúti egyenruhák felpróbálását. A nyílt napra szakgimnáziumokat is meghívtak (közlekedési, műszaki, informatikai, technikusi). Tájékoztatást kaphattak az érdeklődő diákok iskoláról és képzéseiről. A program végén bedobhatták a gyerekek egy ládába a pecsétgyűjtő füzetet, és nyert, akinek a füzetét kihúzták. Iskolánkból Horváth Ottó Benjámin 7.b osztályos tanuló pecsétgyűjtő füzetét is kihúzták, aki családi belépőt nyert a Vasúttörténeti Parkba.

Részt vevő tanulók – 7.a osztály: Bárdos András, Bartha Bence, Dóczi Petra, Rónai-Nemes Nóra, Somogyi Attila, Szedresi István; 7.b osztály: Horváth Ottó Benjámin, Miklós Levente, Ujvári László; 8.b osztály: Bukó Gergő, Csürke Péter; 8.c osztály: Horváth Botond, Plesa Szabolcs és Rádai Levente.

Kísérők: Horváth Zoltán pedagógus, Varga Mihály pedagógiai asszisztens.

Varga Mihály