Jól szerepeltek kézis leányaink

A Vecsés SE U11 és U13 (a csapatok edzője Németh Tímea) korosztály kézilabdázói képviselték az egyesületet a december 21. és 23. között megrendezett Ferenczi-Budapest Kupán. Az eseményre összesen 253 csapat nevezett, a mérkőzések hét helyszínen zajlottak.

Összesen 8 leány U11 korosztályos csapat nevezett a tornára, az együtteseket két négycsapatos csoportba sorsolták. Az U11-es korosztályú vecsési leányok az A jelű csoportba kerültek az ASI DSE, az Érdi Sport Kft. I. és a Kalmár Zoltán DSE csapatai mellett. A csapat derekasan helytállt a csoportmérkőzéseken és első helyezettként jutott tovább. A döntőbe kerülésért a B jelű csoport második helyezettjével kellett megküzdeniük. A Pumukli KUA ellen izgalmas mérkőzésen végül 9-8-ra nyert a csapatunk. A döntőt egy nappal később rendezték, a vecsési leányok ellenfele az Érdi Sport Kft. II. csapata volt. A vecsési gárda jó játékkal, 12-7 arányban felülmúlta ellenfelét, a győzelemmel pedig elhódították a kupát. A mérkőzéseken a legtöbb gólt (45) Ari Lídia Panna (Vecsés SE) szerezte. Bartha Dóra és Moravecz Laura (Vecsés SE) 8-8 góllal járult hozzá a kupagyőzelemhez.

Az U13 korosztályban kilenc csapat szállt versenybe a kupáért. A csapatok egy négyes és egy ötös csoportban játszották a csoportmérkőzéseket. A Vecsés itt is az A jelű csoportba került a Dabas KC VSE, az ASI DSE, a Mohácsi TE 1888 és a román CSM Fogaras csapataival együtt. A vecsési lányok a második helyen jutottak tovább csoportjukból. A döntőbe jutásért a B jelű csoport első helyezettjével, a Debreceni Sportcentrum KN csapatával játszottak a vecsési lányok, a tapasztaltabb debreceni alakulat 16-9 arányban felülmúlta leányainkat, akik így a harmadik helyért játszhattak. Ez a mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek a KMSE végül 13-8 arányban tudott győzni, ami azt jelentette, hogy az U13-as vecsési leány csapat a negyedik helyen zárta a tornát. Kiss Edina lőtte a legtöbb gólt (19) a Vecsés SE U13 csapatából, Lugosfalvi Lilla pedig 14 találatot jegyzett.