Zsinórban ötödször lett magyar bajnok Szűcs Szabina

Két vecsési ökölvívó is képviselte a várost és Magyarországot az Újdelhiben megrendezett ökölvívó-világbajnokságon.

Szűcs Szabina és Seres Attila

Juhász Adrienn és Szűcs Szabina jobb eredmények reményében érkezett Indiába, mint ahogyan a lejátszott mérkőzéseik sikerültek. Még akkor is, ha az utazást megelőző felkészülési időszak nem sikerült éppen zökkenőmentesre, többek között a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget övező zűrök miatt. A vecsési sportolóknak például saját költségen kellett kiutazniuk a vb-re – tudtuk meg Seres Attilától, a Vecsés SE elnökétől. Persze nem volt kérdés, hogy két hölgy részt vesz a tornán, hiszen nem csak a verseny volt fontos, hanem a világbajnokság légkörében megszerezhető tapasztalatok, mint például a legjobb ökölvívókkal közös edzések és a velük lejátszott edzőmérkőzések, hiszen ezekből nagyon sokat tanulhattak a vecsési sportolók.

– Juhász Adrienn és Szűcs Szabina is az első mérkőzés után búcsúzott a tornától. Mindkettejükben több volt ennél, még akkor is, ha a felkészülés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ettől függetlenül az indiai 15 nap nagyon hasznos volt, hiszen a világ 300 legjobb ökölvívójával együtt tölthettük ezt az időt. A lányoknak lehetőségük volt a közös edzésekre és a fejlődésük szempontjából hasznos edzőmérkőzéseket vívtak amerikai, ukrán, olasz, argentin válogatott sportolókkal – mondta Seres Attila.

Juhász Adrienn és Seres Attila

Az indiai edzéseknek meg is lett az eredménye, Újdelhi után néhány nappal a két hölgy az országos bajnokságon is ringbe szállt és remek eredményt ért el. Szűcs Szabina kiváló formába került és zsinórban ötödik magyar bajnoki címét szerezte meg. Hozzá hasonlóan Juhász Adrienn is nagyon jó mérkőzéseket vívott és a torna végén a dobogó legfelső fokára állhatott. Az ob-n összesen hét vecsési ökölvívó vett részt, ezüstérmet szerzett Papp Zsófia, illetve bronzérmes lett Brunner Boglárka, Kiss Olimpia, valamint Mátyás Krisztián.

Az országos bajnokság után egy rövid szünet következik, ekkor kerül majd sor az idei év értékelésére is – mondta Seres Attila. Szerencsére lesz miről beszélni, hiszen a vecsési ökölvívók a magyar és a nemzetközi tornákon is jól teljesítettek idén, sok érmet és bajnoki címeket is szereztek.

A következő nagyobb megmérettetésre jövő év elején kerül sor: január 15-én Szerbiában rendezik meg az egyik legnagyobb női ökölvívó tornát, melyen hat vecsési sportoló vesz részt.