20. jubileumi Megyenap

Hepka György kapta a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest–Pilis–Solt vármegyét 359 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

Idén december 7-én délelőtt rendezték meg a Megyenapot, amelyen átadták a kitüntető díjakat. Az elismeréssel a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket díjazták. Az ünnepségen részt vett Harrach Péter országgyűlési képviselő is. Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott Balczó András részére kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül.

Vecsési is volt a kitüntetettek között. Pest Megye Közgyűlése Pest Megye Környezetvédelméért Díjat adományozott Hepka György részére környezetvédelmi tevékenysége elismeréseként. Hepka György alapító tagja és mozgató rugója a vecsési Kispatak Természetvédő Egyesületnek. Munkájának eredménye a településen fasorok, őshonos fák telepítésének, gondozásának megszervezése; természetes vizes élőhelyek megmentése, fenntartása; a szelektív hulladékgyűjtés, illegális hulladék-felszámolás szervezése, elvégzése mellett.

Fotó: pestmegye.hu