Biblia-átadó ünnepség

A programban 173 vecsési kapott Bibliát

A Bárka Baptista Gyülekezet a „700 Biblia a 700 éves Vecsésnek” elnevezésű programja keretében 173 vecsési kapott Bibliát.

A város 700. évfordulója alkalmából megszervezett akció során hétféle Biblia közül választhattak a vecsésiek – Gyermek és Képes Biblia, egyszerű, illetve ún. revidiált új fordítású Biblia, valamint német, angol és audio Biblia közül. A Bibliákat a gyülekezet honlapján lehetett kérni több héten keresztül. A megadott határidőig összesen 173 Bibliára érkezett igénylés, melyek átadása a gyülekezet december 2-ai Biblia-átadó ünnepségén történt a Bálint Ágnes Kulturális Központban. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Szlahó Csaba polgármester, aki átvette a városnak ajándékozott díszkötésű Bibliát Téglási Lajos baptista lelkipásztortól.

Téglási Lajos három tanácsot adott a Biblia olvasásához, miszerint 1. érdemes valóban olvasni, hiszen olyan tudás tárháza Isten igéje, aminek az olvasásából csak profitálni lehet; 2. tanács: rendszeresen olvassuk, az ugyanis segíti a jobb megértést és a Biblia mélységeinek felfedezését; a 3. tanács: érdemes Lukács evangéliumával és az Apostolok Cselekedeteivel kezdeni az olvasást, különösen így ádventi időszakban, hogy jobban megismerjük Jézus Krisztust és az egyház kialakulását. Miklósváry Péter, a gyülekezet egyik vezetője ádventi gondolatokkal zárta az ünnepséget, ami után a közösen elfogyasztott sütemények és forró italok mellett még jó ideig tartott a beszélgetés.

Kép és szöveg: Hegedűs Ádám