A 6. hely nem rossz, de lehetett volna jobb is

LABDARÚGÁS – Pest Megyei I. osztály

2018. november 17.

Vecsési FC–Százhalombattai LK 1-0 (0-0)

Gólszerző: Salem Reydan (66′)

Gendúr László: – Az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget. A labdabirtoklás 90-10%-ban valósult meg a javunkra, talán ha kétszer átjött az ellenfél a térfelünkre. Sok szép támadást vezettünk, de nagyon nehéz ilyen defenzív, 10 emberrel kapuban álló csapat ellen játszani. Végül sikerült egy gólt beerőszakolnunk, ami 3 nagyon fontos pontot jelent a csapatunknak.

2018. november 24.

Maglód TC–Vecsési FC 0-4 (0-0)

Gólszerzők: Csiszár R.(48′), Koziorowski R.(60′, 82′, 86′)

Gendúr László: – A mérkőzés első félidejét nagyon könnyelműen és álmosan kezdtük. A szünetben rendet csináltam a fejekben és egy fantasztikus második félidőt produkáltunk, ami gólokban is megmutatkozott. Külön dicséret illeti Koziorowski Richárdot, aki mesterhármast ért el, de az egész csapatot is dicséret illeti a második félidőben mutatott játékáért, és az egész éves munkájuk és hozzáállásuk miatt. Ezt a fantasztikus győzelmet alelnökünknek, Földvári Tibornak ajánlom, akinek mielőbbi gyógyulást kívánok. Egy kis hiányérzetem van azért, mert nem láttam egy vecsési érzelmű embert sem az utolsó meccsünkön.

A helyi góllövőlista: Koziorowski 12, Csiszár 3, Kiss, Daruka, Reydan, Piros 1

Az őszt áttekintve elmondhatjuk, rapszodikus volt a csapat teljesítménye. Döbbenetes vereségek (Tápiószecső, Felsőpakony) és bravúros győzelmek (Nagykáta, Dabas-Gyón), pontszerzések és pontvesztések jellemezték az őszt. Szembeötlő a lényegesen jobb idegenbeli szereplés, a több rúgott gól és a pozitív gólkülönbség. Ennek kontrasztja a feltűnően gyenge hazai szereplés és a kevés rúgott gól.

Maradva a góloknál, mi rúgtuk a 2. legkevesebb gólt a teljes mezőnyből, de mi is kaptuk a 2. legkevesebb gólt, ami jó védelmet és gyenge támadójátékot igazol.

Góljaink közel 60 %-át Koziorowski szerezte. Örvendetes, ha akad egy ilyen gólvágó a csapatban, csak meg ne sérüljön, mert ki fog helyette gólt lőni!

Hasznos volt, hogy Gendúr edző véleményét folyamatosan közöltük, hiszen végül neki kell a legjobban látni a helyzetet, és az ő értékítélete nagyon fontos. Nekem szimpatikusak a meglátásai. Játékoscentrikusnak és önkritikusnak látom. Lásd a felsőpakonyi vereség utáni nyilatkozatát, ahol magára vállalta a fiaskót, ezt mondta a tréner:

„Úgy volt, hogy nem tudjuk lejátszani a mérkőzést Felsőpakony ellen, mert a héten 8-10 játékossal tudtunk edzeni, ugyanis a csapat nagy része hasmenéses vírust kapott el. Az utolsó edzés után mégis úgy döntöttem, hogy lejátsszuk a mérkőzést. Nagy bravúrral 11 játékos a rendelkezésemre állt, a kispadon 3 olyan játékos ült, akiket nem tudtam, hogy egyáltalán be tudok-e vetni. Az egész mérkőzésen csak lézengtünk, borzasztó állapotban voltunk és ezt még az is tetézte, hogy egy hatalmas potya­gólt kaptunk a mérkőzés elején. Ezt a vereséget a saját számlámra írom, mert nem halasztottam el a mérkőzést.”

Ez adja a hitelét annak, amikor másban, netán a játékvezetőben látja a hibát.

És talán a legfájdalmasabbat is ő mondta ki a maglódi meccs után: „Nem láttam egy vecsési érzelmű embert sem az utolsó meccsünkön.” Drukker nélkül pedig nem megy, egyedül nem megy. Ezen nehéz változtatni, egy csapaton könnyebb.

szalontai