Őszbúcsúztató Mosolyországban

November 9-én, a Vecsési Mo­solyország Óvoda hagyományaihoz híven, immár 9. alkalommal rendezte meg Őszbúcsúztató ünnepségét – Márton napi felvonulását.

Mindenki lelkesen készült már hetekkel a jeles esemény előtt. Október közepétől folyamatosan beszélgettünk a Márton-legendáról, megismerkedtek a gyermekek Szent Márton püspök élettörténetével, a személyét övező különböző mesés történetekkel, a nevéhez kötődő népszokásokkal, hiedelmekkel, különböző mondókákat, énekeket sajátíthattak el mind magyar, mind német nyelven. Egy kreatív délutánon belül a szülőkkel csodaszép lámpásokat készítettünk.

A nagy nap elérkeztével, óvodánk udvarát ellepték a színesebbnél színesebb esernyők, libás – lampionos dekorációk, fényfüzérek. Délután ez a mesebeli udvar várta a gyermekeket és családjukat, hogy eltölthessünk együtt pár vidám órát. Nagy örömünkre kaptunk kölcsönbe egy kacsát, aki a kacsaólban várta kíváncsi nézelődőit.

A gyerekekkel, egy kis műsorral kedveskedtünk vendégeinknek. Óvodánk négy csoportjából három, a Tücsök, a Piroska és a Süni csoport őszi énekeket, mondókákat, verseket szavalt, míg a negyedik csoport, a Delfinkék előadták Szent Márton legendáját.

A műsor végeztével mindenki magához vette a kis lámpását, és rendőri biztosítás mellett felvonultunk óvodánk környező utcáiban. Visszaérkezve zsíros kenyér lilahagymával, meleg tea és sütemény várta a felvonulókat.

Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani Botlik Dávid családjának, akiktől a kacsát kaptuk, a Vecsési Rendőrőrs munkatársainak, akik segítettek nekünk a rendezvény zavartalan lebonyolításában, illetve köszönjük szépen a partneróvodáinknak, vecsési iskolákból megjelent pedagógusoknak a részvételt, illetve Mindenkinek, aki jelenlétével szebbé varázsolta e napot. Büszkén mondhatom, hogy Mosolyországban lenni jó.

Kuni-Schiszler Katalin, német nemzetiségi óvodapedagógus

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkFelhívás!
Következő cikkKözmeghallgatás