A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.

Hírek

Veszélyes hulladékok leadása

A Városgondnok idén is lehetővé tette a veszélyes hulladékok díjmentes leadását a Vecsési lakosok részére. A átvétel 2018. október 27-én zökkenőmentesen zajlott le. Egyetlen nap alatt 304 lakos látogatott el a Városgondnok telephelyére, amely ideiglenesen, egyetlen napra biztosított helyet a veszélyes hulladékok leadására. A lakosság által leadott veszélyes hulladékok mennyisége összesen 8000 kg volt. A veszélyes hulladék elszállítását és megsemmisítését egy erre szakosodott partnercég végezte el szakszerűen, az érvényes jogszabályoknak megfelelően.

Hamarosan befejeződik a zöldhulladékok elszállítása

Bár az ősz szokatlanul kellemes időjárással köszöntött be, azonban lombhullató fák és bokrok már készülnek a télre. A lehullott levelek és egyéb zöldhulladékok elszállításának utolsó időpontja az előző évekhez hasonlóan 2018. november 30. A Városgondnok kéri a lakosságot, hogy zöld hulladékot 2018. november 30. után már ne helyezzenek ki! A zöldhulladékot kizárólag átlátszó „Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.” felirattal ellátott, biológiailag lebomló műanyag zsákban szállítjuk el.

Házhoz menő lomtalanítás

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tavaly bevezetésre került házhoz menő lomtalanítás. A tavaszi és nyári időszakok kevésbé bizonyultak leterheltnek, mint az év vége. Sajnos, sokan várnak az utolsó pillanatig a lomtalanítással. A házhoz menő lomtalanítás utolsó időpontja idén 2018. december 1. Válaszható időpontok tekintetében az év vége nagyon zsúfolt, ezért erre az évre több lomtalanítási igényt már nem tud fogadni a Városgondnok.

Kérjük a lakosságot, hogy a következő évben részesítsék előnyben a tavaszi és nyári időszakot, mert ez az időszak kevésbé kihasznált és igénybe vett! A 2019 évi lomtalanítással kapcsolatban érdeklődjenek az ügyfélszolgálatunkon az alábbi telefonszámon: +36-29/350-563 nyitva tartási időben.

A lomtalanítás rendszeréről szóló tájékoztatónk megtekinthető weboldalunkon.