Labdarózsa-bál

Pál István „Szalonna”, Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész volt a meglepetésvendég

Hagyományosan októberben rendezi meg szüreti, székely-magyar batyus bálját a Labdarózsa Népdalkör.

Ezúttal is a Halmi Telepi Általános Iskola tornatermében rendezték meg a mulatságot. A talpalávalót a Sicullus zenekar szolgáltatta. A hangulatot megalapozó műsorban a házigazda Labdarózsa Népdalkör mellett a Borovenka Néptánccsoport mutatott be szép programot. Ők Sáriból érkeztek hozzánk.

Az étellel-itallal gazdagon megrakott asztaloknál akadtak ugyan üres helyek, de a vendégek nagyon jól érezték magukat. Éjfélkor – ahogyan minden alkalommal – közös éneklésben hangzott el a magyar és a székely himnusz, majd a tombola következett. A szervezők köszönik az önkormányzat és a Hanga Patika támogatását, de az értékes és hasznos tombolatárgyak sokaságát a népdalkör tagjai adományozták. A bevétel egyébként is a Labdarózsások működését hivatott szolgálni.

Igazi színfolt volt a bálon, hogy körünkben szórakozott Pál István Szalonna, a virtuóz hegedűs népművész. A kárpátaljai zenészt a Röpülj Páva fantasztikus sikerű népzenei vetélkedőből ismerhetjük, hiszen a műsorok állandó kísérőzenekarát az ő bandája szolgáltatja. A Duna Tv-n jelenleg futó Döntők döntőjén is élvezhetjük muzsikájukat. Vecsési barátai invitálására jött el közénk, és nem maradhatott el a közös örömzenélés sem a vendégek nagy gyönyörűségére.

szajan, fotó: népdalkör