Pipacsméhecske Vecsésen

Mielőtt bárki azt gondolhatná, hogy ízeltlábúakról fog cikket olvasni, eloszlatnám ezt a félreértést. A Pipacsméhecske Varsa Mátyás mesejátéka, melyet szeptember 29-én láthatott a vendégsereg a Bálint Ágnes Kulturális Központban.

A darabot először a Grassalkovich iskolában mutatták be még júniusban, akkor általános iskolások és óvodások nézhették meg. Aki kilátogatott a Káposztafeszten a Bálint Ágnes Emlékházba, az szeptember 23-án már láthatta, most pedig a szülők, a szervezésben részt vevők, támogatók és meghívott vendégek élvezhették az előadást.

Ismét azt mondhatjuk, hogy a befektetett munka meghozta gyümölcsét! A kamaszokkal előadott színdarab gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartogatott mondanivalót. A műben, amely egy álomról szól, kutyából lehetett levelibéka, kisfiúból pipacsméh, hangyákból illetéktelen lakásfoglaló. Derülhettünk a hangyacsaládfő viselkedésén, a levéltetű-tehénke csupa ö-vel megírt szövegén, a három jóbarát, padlásdarázs, szabóméh és ganajtúróbogár vitáin és szóváltásain, mely végül mégiscsak összefogáshoz és Gubacs néni megmentéséhez vezetett. Milyen jó is az, amikor győz az igazság!

A gyerekek tehetséges játéka, a remek rendezés, a pazar díszlet és jelmezek teljessé tették a színdarabot, igazi művészi élményt okozva a nézőknek. Szívből gratulálok mindenkinek, aki részt vett benne!

Kisspista Színház – általános iskolai csoport – Varsa Mátyás: Pipacsméhecske

Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus, zenei vezető: Kresznerits Ádám;

Díszlet/jelmez: Kék Maja; Rendező: Varsa Mátyás

Szereplők: Gubacs néni: Mák Veronika; Kisfiú/Pipacsméh: Makula Zoltán; Kutya/Levelibéka: Hegedűs Ágoston; Padlásdarázs: Horváth Botond; Szabóméh: Varga Tamás; Ganajtúróbogár: Gallen Gábor; Hangya Bandi: Varsa Márton; Hangyáné: Busi Beatrix; Juci: Bebők Sári; Levéltetű tehénke: Gér Dóri; Rendőrdongó/Gazda: Kresznerits Ádám; Öreg Este/Fiatal Éj: Vághy Péter; Hajnal: Varga Máté

Támogatók: Földfém Kft., VTK Innosystem, Bogár János, Praktiker Áruház, Hanga Patika, Halmy Telepi Patika, Vecsés Város Önkormányzata.

Horváthné Gyurcsán Erika, fotók: kisspista