Harmadszor is Aranypáva Nagydíj!

Július 7-én az ipolysági Paláston a templom 120 éves jubileumán szerepeltünk

Labdarózsa Népdalkörünk a kora nyári jesoloi folklór fesztiválon való részvétele után számos meghívásnak tett eleget.

Általában a nyári hónapokat pihenéssel töltjük minden évben, de ez alkalommal a sok baráti meghívásnak – ha nem is teljes létszámmal –,
de próbáltunk eleget tenni.

Julius 7-én, az ipolysági Paláston rendezett templomi ünnepi koncertre volt hivatalos népdalkörünk, a templom 120 éves évfordulója alkalmából. A templomi koncert különleges hangulata és a felvidéki honfitársaink szíves vendéglátása melengette szívünket, lelkünket. Reméljük, hogy tartós kapcsolat és barátság alakult ki csoportjaink között.

Augusztus 18-án Dabas-Sári „Rétes utca” rendezvényen voltunk, ahol a fellépő együttesekkel felvonultunk a város főutcáján fúvós kísérettel. Természetesen a finom ré­tes­kóstolás sem maradt el.

Az egri KÓTA minősítő versenyen Aranypáva Nagy-díjat kaptunk

Augusztus 26-án Egerben volt a KÓTA Minősítő. Erre a megmérettetésre nagyon készültünk, de nem hiába, mert harmadszor értük el az Aranypáva Nagydíjat. A nagy izgalom és öröm után, több népdalkörrel közösen, a szépasszony-völgyi borpincében finom egri borok mellett ünnepeltünk.

Szeptember első szombatján, – mint már sokadszor – a Bugyi Krumpli­fesztiválon vettünk részt.

A következő hétvégén a Komárom–Szőny falunapján énekeltük a népdalcsokraink legszebbjeit, nagy sikerrel.

Örülünk az idei sűrű nyári fellépéseknek, hogy gyönyörű népdalainkat és népviseletünket, bemutathattuk határainkon innen és túl.

Kép és szöveg: Orbán Éva