Elektromos töltőállomást adtak át Vecsésen

Várszegi Csaba képviselő és Szlaho Csaba

Szeptember közepén átadták az első vecsési elektromos töltőállomást az Epresben.

Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium által, a Jedlik Ányos terv keretében kiírt GZR-T-Ö-2016-0029 számú pályázaton nyert támogatást az önkormányzatok elektromos töltőállomás hálózatának kiépítésére. A Fő út mellett, a Német Nemzetiségi Önkormányzat parkolójában alakították ki az első „A típusú” 2×22 kW-os töltőállomást.

A szeptember 12-i ünnepélyes átadón Szlahó Csaba polgármester és Várszegi Csaba a Környezetvédelmi Bizottság elnöke elmondták, hogy nagy előrelépésnek tartják, hogy Vecsés is bekapcsolódott az országos hálózatba, hiszen fontosnak tartják a pályázat alapját is meghatározó környezetvédelmi célokat: a közlekedésből származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentését és az ország környezetkímélő gépkocsikkal történő átjárhatóságának megteremtését. Elmondták továbbá, hogy a kezdeményezéshez városunk is örömmel csatlakozott, hiszen ha körbenézünk, a vecsési utakon is egyre több zöld rendszámú autóval találkozunk és nem csak a városon átutazók, hanem a helyi lakosság körében is, így számukra egy biztos pontot jelent az új töltőpont.

A vecsési képviselők mellett a közreműködő szervezeti feladatot ellátó e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. képviselője és a kivitelezést végző NKM Mobilitás kft. képviselője együtt vágták át a szalagot és adták át a elektromos töltőállomást a nagyközönségnek.

Szöveg: VVFT. Kép: MJA