Százmilliókból fejlesztik a vecsési szakrendelőt

Dr. Szarvas Tibor igazgató elmondta, az elmúlt évben 163 ezer orvos-beteg találkozó történt a vecsési szakrendelőben.

Mintegy 293 millió forintot fordíthat orvostechnológiai berendezések korszerűsítésére és az informatikai rendszer modernizálására a Vecsési Egészségügyi Szolgálat.

A támogatást az Egészséges Budapest Program keretéből biztosítják, a felhasználható összeghez Vecsés önkormányzata 25 millió forint önerőt biztosít – jelentették be szeptember 11-én a Vecsési Szakorvosi Rendelőintézet épülete előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen dr. Szarvas Tibor igazgató elmondta, nagy betegforgalmat bonyolít a vecsési szakrendelő, az elmúlt évben 163 ezer orvos-beteg találkozó történt. A korábbi évekhez képest nőtt a budapesti, az üllői, a gyáli és a monori betegek létszáma is, akiket annak ellenére is fogadnak, hogy a rendelőintézet ellátási kötelezettsége csak Vecsésre szól.

Szlahó Csaba polgármester elmondta, hogy a beruházás jövőre valósulhat meg, eredményeként pedig elsősorban a radiológia, a mammográfia, a kardiológia és az egynapos sebészet rendelések hatékonysága javulhat. A fejlesztésnek köszönhetően a járóbeteg-ellátás legmodernebb eszközeivel ruházzák fel a vecsési szakrendelőt.

nfo