TÁJÉKOZTATÁS

Vecsés Város településrendezési eszközei módosításáról

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.08.) kormányrendelet 29/A.§-ának és Vecsés város Önkormányzata partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017.(IV.26.) önkormányzati rendeletének megfelelően tájékoztatom a lakosságot, a civil szervezeteket és gazdasági szereplőket, hogy Vecsés város Önkormányzat képviselőtestülete a 63/2018.(III.28.) határozatával döntött a Halmy József tér kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról és a Halmy József teret érintően Vecsés város hatályos településrendezési eszközeinek (továbbiakban: TRT) módosításáról.

A döntés indoka, hogy Vecsés Város Önkormányzata a Kormány által meghirdetett fejlesztési program keretében kézilabda munkacsarnok létesítését tervezi a Halmy József téri általános iskola környezetében. A program keretében megvalósítható mintaterv szerinti kézilabdacsarnok azonban nem helyezhető el az iskola telkén belül, ahogy ezt korábban az Önkormányzat tervezte, szükségessé válik a Halmy József tér közkert részének igénybe vétele erre a célra. A jelenlegi közkert a rajta lévő játszótérrel ugyanezen ingatlannak a Besztercei utca melletti, eddig településközponti intézményterületi besorolású részén lesz pótolva.

A TRT módosítás partnerségi egyeztetése 2018. május 28. napján kezdődött, amikortól a TRT módosítás tervezete már megtekinthető Vecsés Önkormányzat honlapján, a „Partnerségi egyeztetés” oldalon. A tervmódosítással kapcsolatban 2018. július 11. napján, szerdán 17 órakor megismételt lakossági fórumot tartunk, ahol a TRT módosítás tervezetének dokumentációja is megtekinthető és véleményezhető.

A településrendezési eszközök tervezett módosításával kapcsolatos véleményüket, javaslataikat technikai okok miatt meghosszabbított időpontig, 2018. július 19. napjáig a foepitesz@vecses.hu e-mail címen és a Polgármesteri Hivatal Berényi Mária főépítész (2220 Vecsés, Szent István tér 1.) részére címzett levélben küldhetik még meg.

Szlahó Csaba polgármester megbízásából
Berényi Mária főépítész