2018. évi Otthon Melege Program

23937875 - thermal insulation, house energy efficiency concept isolated on white

Tájékoztató

A Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) közleményéről a
2018. évi Otthon Melege Program indulását érintően

Az Otthon Melege Program kapcsán az elmúlt napokban napvilágot látott megalapozatlan hírekkel szemben a 2018-as alprogramok elindításáról még nincs döntés. A pályázatkezelő a rendelkezésre álló forrás figyelembe vételével, a beérkezett lakossági igények és szakmai javaslatok alapján folyamatosan vizsgálja az új kiírások meghirdetésének lehetőségét. A friss pályázatokról azonnali és hiteles tájékoztatás minden esetben a kormany.hu oldalon és az NFSI honlapján található.

A Kormány elkötelezett amellett, hogy csökkentse mind a társasházi, mind a családi házakban elő lakosok kiadásait, vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokkal segítve a lakóépületek energetikai korszerűsítését. A 2014 őszén hazai költségvetési forrásból útjára indított Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz juttassa a lakosságot az ország egész területén.

Az Otthon Melege Program a mai napig több mint 180 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá több mint 29 milliárd forint összértékben. A legutóbbi fűtéskorszerűsítési és háztartási gépcsere alprogramok keretében is több mint 70 ezer sikeres pályázó kapott összesen 7 milliárd forintot meghaladó támogatást.

Friss információkért kérjük, látogassanak el a www.kormany.hu, illetve a www.nfsi.hu weboldalakra.

A Vecsési Járási Hivatal, mint a Nemzetei Energetikusi Hálózat irodájának elérhetőségei:

E-mail: jarasihivatal.vecses@pest.gov.hu
Posta cím: 2220 Vecsés, Szent István tér 1.

Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatala