Léleksimogatás a könyvtárban

Csodálatos élményekkel gazdagodhattunk a magyar költészet napja alkalmából rendezett zenés-verses esten.

Napsütéses tavaszi napra virradt április 13-a, és a könyvtár nézősorai estére megteltek.

Teltházas közönség előtt kápráztattak el bennünket a fellépők, akiknek külön szeretnénk köszönetet mondani a műsorért: Schubert Katalin – vers és ének, Orbán Anikó – gitár, ének, Gyulainé Németh Éva – fuvola, ír dob, ének, Molnár Patrik – vers és ének.

A fellépők, Schubert Katalin – vers és ének, Orbán Anikó – gitár, ének, Gyulainé Németh Éva – fuvola, ír dob, ének, Molnár Patrik – vers

Könyvtárunkban minden évben méltó módon ünnepeljük a magyar költészet napját, melyet április 11-én, József Attila költőnk születésnapján tartunk. Gyönyörű verseket és dalokat hallhattunk Schubert Kati és társai tolmácsolásában. Az est a Szeretet és szerelem a költészetben címet kapta: a legszebb szerelmes versek mellett szeretetteljes, különleges költemények is helyet kaptak, a versek között felcsendülő dalok pedig elkápráztatták a közönséget.

„Ha én lennék a szerelmed,
Rám mondanád, hogy ez Ő,
Csak el kéne hinned,
És úgy kellenék neked, mint a levegő…”
(Lovasi András: Ha én lennék, részlet)

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy ellátogattak a rendezvényre. Nagy öröm számunkra, hogy ennyi verskedvelő és költészetre nyitott néző él Vecsésen és környékén.

Szeretettel várjuk önöket a könyvtár további rendezvényeire is, melyekről tájékozódhatnak honlapunkon (www.vecsesikonyvtar.hu) vagy Facebook oldalunkon (www.facebook.com/roderimre).

Balogh Barbara