ÖKÖLVÍVÁS

A VSE Ökölvívó Szakosztályának zsúfolt versenynaptára bőven kínál eseményeket és kiváló eredményeket. Ízelítőül egy hírcsokor az eltelt egy hónapról.

Március 16-án Váry Tomi a magyar válogatott tagjaként lépett ringbe a Magyarország-Románia csapattalálkozón, és egyhangú pontozással győzött!

Március 18-án rendezte meg a szakosztály a vecsési boksz teremben a 3. Sunday Sparring Party-ját, ahová 45 harcos érkezett 7 klubból! Április 22-én lesz a 4. vasárnapi találkozó.

Juhász Adrienn aranyérmet szerzett az U22 Európa Bajnokságon!

Március 30. és április 1-je között Románia adott helyszínt az U22 korosztály Európa Bajnokságának. Magyarországot a vecsési Juhász Adrienn képviselte +81 kg-os súlycsoportban. Adri súlyában még egy román induló volt, így rögtön a döntőben lépett ringbe a versenyzőnk.

Adrienn nagy csatában 5:0 arányban múlta felül ellenfelét, így megszerezte a magyar válogatott egyetlen aranyérmét! Adrienn évek óta a legeredményesebb tagja a női válogatottnak. Az elrontott VB után végre megint a saját stílusában bokszolt, végig támadott, így esélyt sem adott ellenfelének!
G
ratulálunk Juhász Adriennek, és mesterének Csipkés Barnabásnak, aki a VB után lelkileg és szakmailag is összeszedte Adrit! Gratulálunk a válogatott szakmai stábjának is, akik a helyszínen segítették Adrit a győzelemhez!
Hajrá Vecsés!

 

Ugyanebben az időben rendezték meg az Utánpótlás Magyar Kupát. A VSE fiataljai ragyogóan szerepeltek. Lőczi Roland és Balogh János aranyérmet szerzett. Váry Tamás és Pere József ezüstérmes, Német Gergő, Kiss Kira és Kis Olimpia bronzérmes, Somogyi Vivien pedig ötödik helyen végzett.

Alig telt el egy hét és három helyszínen is szerepeltek vecsési fiatalok.

Lőczi Roland és Balogh János

– A hazai ring mellett a svédországi Olimpic Goal 2024 tornán bokszolt Lőczi Roland, aki pénteken győztes mérkőzéssel mutatkozott be.

– Csehországban nemzetközi női versenyen vettek részt lányaink. A viadalon cseh, lengyel, szlovák és magyar résztvevők indultak. 1 arany és egy aranyos „ezüst” érem a lányaink végeredménye. Köszönet Uhrin Csengének és Tarnóczy Tamarának! Mindkét ifi lányunk a felnőtt korosztályban bokszolt, így meg értékesebb ez az eredmény.

– A Süllős Gyula Emlékversenyen Váry Tamás revánsot vett! Egy héttel az Utánpótlás Magyar Kupa után ismét ringbe léptek serdülő versenyzőink. Váry Tamás két nyert mérkőzéssel lett aranyérmes, sőt a legjobb versenyzőnek járó különdíjat is megkapta. Német Gergő ezüstéremmel zárta a tornát, Pere József az ötödik helyen végzett.

A boksz szakosztály facebook híreit feldolgozta: Szalontai János