Útfelújítási pályázaton nyert Vecsés Városa

A Pest Megyei Önkormányzatok tulajdonában lévő belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének és felújításának támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton 82,4 millió Ft támogatást nyert Vecsés Városa a Róder Imre és a Kereszt utca felújítására.

A PM_ONKORMUT_2016/99 számon elnyert támogatással lehetővé válik a települési szolgáltatások és a közösségi közlekedési eszközök gyorsabb elérhetősége, a településkép javítása, a komfortérzet növelése, valamint csökkenthető a közúti közlekedés okozta környezetterhelés.

A pályázat keretében a város központi részén található Róder Imre utcát és a bele torkolló Kereszt utcát újítják fel. A Róder Imre utca egy városrészeket összekötő, áteresztő útként is funkcionál, mivel összeköti a Telepi (4602 sz. út) utat, ezzel együtt a városközponti részeket a „kertekaljai” városrésszel. A Kereszt utca pedig a Telepi úttal párhuzamosan haladó „szökőút” a 400-as számú főút felé. A két utca burkolata 15-20 évvel ezelőtt készült, így mára megérett a felújításra. Március 26-án a nyertes kivitelezővel megkötött szerződés alapján napokon belül megindul a munka a két utcában, mely során megvalósul a burkolat cseréje, a csapadékelvezető árkok profilozása, kiépítése, forgalomlassító útburkolat kialakítása, tájékoztató táblák és egy forgalomsegítő tükör elhelyezése, valamint zöldfelület kialakítása.

Az utcák felújításával nem csak a városrészen lakók kapnak hosszú távra egy jó minőségű, nagyobb teherbírású, kényelmes utat, hanem az áthaladó forgalom is gyorsabban éri el a városközpontot, ahol polgármesteri hivatal a járási hivatal és a piac mellett, számos további intézmény és helyi szolgáltató megtalálható. A Róder Imre utca Telepi úti végén található a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, ami jelentős szociális ügyfélforgalmat bonyolít, így ezzel a beruházással az intézmény elérése is könnyebbé válik. Az utcák felújítása előreláthatólag június végén fejeződik be.

További információ:

Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft. 2220 Vecsés, Károly u. 2.
Tel.: +36-29-357-645
E-mail: palyazat@vvft.hu