Szalagavató ünnepség a Petőfiben

Hónapok, sőt évek óta várták és készültek rá. Táncpróbák, ruhabérlés, meghívók, virágok, ünnepi frizurák, fotózás, viták, egyezségek, összeveszések, kibékülések.

Iskolai pályafutásuk csúcspontja az az este, amikor a fiúk elegáns úriemberként, a lányok gyönyörű hercegnőként lépnek a színpadra. Igen, ez a szalagavató, amelyet ebben a tanévben 2017. december 8-án tartottunk meg.

A Bálint Ágnes Kulturális Központ kibővített színpadán igazán méltó körülmények között került sor az ünnepségre. A nyitótáncként bemutatott palotás, valamint a színvonalas és változatos műsor után következett a szalagtűzés ceremóniája, amely az 1800-as évek selmecbányai diákhagyományait követi. A kis kék szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe, amely viselőjét diákéveinek hamarosan bekövetkező befejezésére és az érettségi vizsgákra való készülésre emlékezteti. Végzőseink büszkén viselik a szalagot, hiszen az utolsó iskolai félév és az érettségi fontos lépések a felnőtté válásuk felé.

Természetesen a szalagavató ünnepség ad teret arra is, hogy a végzős diákok bemutassák táncaikat a meghívottaknak. Idén a 12.a rock and roll válogatást adott elő a Hungária együttes számaira, a 12.b pedig egy tangó fantáziát táncolt. Ezek után került sor a várva várt keringőkre. A frakkos fiatalurak és a habos fehér ruhás hercegkisasszonyok előadása sok szülő szemébe könnyeket csalt, miközben büszkén figyelték gyermekeik gyönyörű táncát, kecses lépéseit. Hagyományainkhoz híven a rendezvény össztánccal zárult, ahol a fiatalok felkérték tanáraikat, szüleiket is egy keringőre.

A 12.b osztályfőnökeként szívmelengető volt érezni azt a törődést és szeretetet, ami a szalagavató előkészítése során a szervezők részéről felénk és diákjaink, az ünnepeltek felé áradt. Köszönjük kollégáink fáradságos munkáját az ünnepség profi szervezéséért, a táncok betanításáért, a műsor összeállításáért, a felügyeletért, a számtalan apróságért, amelyek az ünnepséget gördülékennyé, látványossá, sikeressé tették. Szintén köszönetünket fejezzük ki az iskolavezetés és fenntartónk, a Váci Egyházmegye felé is, amiért anyagi támogatásukkal lehetővé tették, hogy a szalagavató a szülők számára ne legyen akkora megterhelés. Mindezeknek köszönhetően tanulóink számára a szalagavató valóban életre szóló élményt, csodálatos emléket jelentett.

12.a osztály

Osztályfőnök: Artztné Csatári Marianna

Baukó Dániel, Ber­nhardt Dorottya, Csernus Anita Krisztina, Dajcsin Gabriella, Dócs Bence László, Farkas Tibor Bence, Hajdú Róbert László, Jakus Klaudia Cintia, Kirtyán Nikoletta Ildikó, Kovács Kinga, Kustra Dóra Orsolya, Nagy Viktória Anna, Othman Dzsélán Leila, Pályi József, Rosta Lilla, Sánta Gergely, Skribek Réka Kata, Szappanos Rebeka, Tóth János Márk

12.b osztály

Osztályfőnök: Bekkerné Fenyő Ágnes

 

 

 

 

Béky Attila Gábor, Benke Fanni, Béres Sára, Eftimie Márk Károly, Gáspár Tamás Bence, Genzwein Marina, Holyba Levente Ádám, Horninger Alexandra, Lakatos Tamás, Lőcsei Rebeka, Major Hanna, Osvalda Alexandra, Papp Dávid, Pintér Angelika Edina, Szántó Péter, Tóth Péter, Vági Dávid IstvánVT info

Bekkerné Fenyő Ágnes