Adományok közvetítése a család- és gyermekjóléti szolgálat és központnál

A lakossági felajánlásoknak köszönhetően Intézményünk évről évre egyre több családnak tud segíteni ruha-, bútor-, játék-, tartós élelmiszer és egyéb dologi javak közvetítésében.

Becsléseink szerint a 2016-os évben kb. 850 család részesült a vecsési lakosoknak köszönhetően valamilyen típusú adományban Intézményünkön keresztül. Ügyfeleink nevében is köszönjük Önöknek a segítséget!

Az alábbiakban szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy Intézményünk hogyan tud közvetítő szerepet vállalni a különböző típusú adományok fogadásában, közvetítésében.

Ruhaadományok fogadása, közvetítése

Intézményünkhöz legnagyobb mennyiségben ruhaadományok érkeznek. Mostanra a lakossági aktivitásnak köszönhetően több adományt kapunk, mint amennyit a velünk kapcsolatban álló ügyfelek igényelnek. Szeretnénk, ha minden felajánlás a leghasznosabban kerülne felhasználásra, így csak olyan adományokat fogadunk, amit tovább tudunk közvetíteni. Az Intézményünkkel kapcsolatban álló ügyfelek szükségleteit figyelembe véve gyermekruhát és felnőtteknek való ruhát tudunk fogadni. Kérjük, a csomagolás címkéjén jelöljék meg, hogy férfi vagy női ruha van-e benne, milyen korcsoportnak és milyen méretű embernek megfelelőek a ruhák! Kérjük, hogy a ruhákat tiszta, ép állapotban hozzák be Intézményünkhöz! Hagyatékból származó ruhaadományt nem áll módunkban fogadni, mivel azt sajnos nem tudjuk továbbadományozni. Egy embertől egyszerre max. 2 zsák ruhát tudunk fogadni. Ruhaadományokat szerda 8.00 – 11.00 és péntek 14.00 – 17.00 közt fogadunk, amikor önkéntesünk szortírozni tudja az adományokat. Más időpontban adományt nem áll módunkban átvenni. Ebben kérjük a lakosság szíves megértését és együttműködését!

Abban az esetben, amikor nem tudunk valamilyen adományt fogadni, mert nem tudnánk továbbközvetíteni, akkor ajánlunk olyan környékbeli szervezeteket, akik szintén foglalkoznak adományközvetítéssel.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felajánlott ruhákat a velünk rendszeresen kapcsolatban álló ügyfeleknek közvetítjük, valamint minden hónap második szerdáján 10 – 12 óra között ingyenes ruhabörzét tartunk, melyre várunk minden vecsési lakost.

Játék-, könyv- egyéb kisméretű adományok fogadása, közvetítése

A ruhaadományokhoz hasonlóan szerda 8.00 – 11.00 és péntek 14.00 – 17.00 közt fogadunk játék-, könyv- és egyéb kisméretű adományokat, melyek jó, mások számára is használható állapotban vannak.

Tartós élelmiszer adományok fogadása, közvetítése

Intézményünk nyitva tartási ideje alatt folyamatosan fogadunk tartós élelmiszer adományokat. Ezekből krízishelyzetekben vagy jeles ünnepek kapcsán csomagot állítunk össze ügyfeleinknek.

Bútoradományok közvetítése

Az ügyeletes munkatársunkkal egyeztetve Intézményünk bútoradományok közvetítésében tud részt vállalni, bútort fogadni és tárolni helyhiány miatt nem áll módunkban.

Köszönjük az eddigi és ezutáni felajánlásaikat, és várjuk azon vecsési lakosokat is, akik szeretnék igénybe venni adományközvetítő szolgáltatásunkat! Amennyiben kérdésük van az adományokkal kapcsolatban, Intézményünk munkatársai várják hívásukat!

Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ
2220 Vecsés, Telepi út 44./a
06-29-350-294, 06-30-668-7029
vecses.cssegito@gmail.com