Nem minden hulladék szemét!

Szerencsére sokak számára ismerősen cseng a fenti mondás.

Vecsés a szelektív hulladékgyűjtés terén magasan az országos átlag felett áll, ezzel is bizonyítva, hogy a lakosság számára fontos a zöld- és tiszta környezet, valamint a környezetbarát hulladékgazdálkodási megoldások. A műanyag- és a papírhulladék szelektív gyűjtése mellett évről évre egyre nagyobb teret kap a szerves hulladék hasznosítása is.

A zöldhulladék begyűjtése minden héten egy alkalommal folyamatosan zajlik Vecsésen. A begyűjtéshez szükséges logóval ellátott zöldhulladékos zsákok 200 Ft-ért vásárolhatók meg a Városgondnok ügyfélszolgálatán. Azonban ha ön szeretne spórolni és aktívan tenni kertjének állapotáért, van más lehetőség is, mint az elszállíttatás.

Komposztáljon ön is!

Komposztálással egyre több kertben forgatják vissza a keletkező zöldhulladékot és a háztartásban keletkező szerves hulladékok nagy részét. Ha ön a komposztálás mellett dönt, duplán óvja környezetét és a pénztárcáját is:

Kevesebb hasznosítható hulladék köt ki a szeméttelepeken, ön pedig pénzt spórol meg a kevesebb hulladékmennyiség elszállíttatásával.

Kertjének növényeit, virágait, földjét táplálja egy hatékony és környezetbarát megoldással, pénzt takarítva meg azzal, hogy kevesebbet kell költeni a szép növényzetért a műtrágyára.

A Városgondnok ingyenesen elérhető kom­posz­táló-edényzettel támogatja a komposztálást, valamint szívesen ad útmutatást azzal kapcsolatban is, (hogy) hogyan érdemes végezni a komposztálást. Mostantól akár két edényzet is igényelhető háztartásonként. Az ingyenes edényzetek a közületek számára is elérhetők és egyre népszerűbb megoldást jelentenek a közületek zöld területeinek rendben tartására.

Ha ön is szeretne kertjébe ingyenes komposztálóedényt, bővebb információért keresse fel a Városgondnok ügyfélszolgálatát telefonon vagy személyesen!