A Grassalkovich tanulói a Szandavári Diáktáborban

A Grassalkovich iskola alsó tagozatos diákjai Szandán

Amikor elérkezik a jó idő, útra kelünk a gyerekekkel, hogy megismerjük hazánk szép tájait, felfedezzük a természet szépségét.

Így tettünk az idei tanév májusában is a Grassalkovich iskola hat alsó tagozatos osztályával: a 3.a, a 3.b, a 3.c, a 3.d, a 4.a és a 4.b, akikkel útra keltünk Nógrád megyébe, a Cserhát völgyében található diáktáborba, Szandára.

A szandai vár romjainál

Három nagyon kellemes és vidám napot töltöttünk itt el, szép környezetben, izgalmas és érdekes programokkal. A programok között szerepelt: vadles, vadászati múzeum megtekintése, vidám falukutatási vetélkedő, a csipkekészítés megismerése, íjászat. Az egyik délután megismerhettük a tócsni készítésének fortélyait és a kecskesajt készítésének érdekes folyamatát is. A gyerekek számára az egyik legnagyobb élmény az volt, amikor egy izgalmas túra során felmentünk a szandai vár megmaradt romjaihoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre, erdőkre. A tábor udvarán focipálya és röplabdapálya várta a gyerekeket, akik sok-sok udvari és szabadtéri játékkal, vidám daltanulással múlatták a programok közötti szabadidőt.

Mi, felnőttek is nagyon jól éreztük magunkat, látva, hogy kis osztályaink milyen vidáman, jó kis közösségként vettek részt a programokon, sokat játszottak, élvezték a tábor minden pillanatát. A tábor felnőtt tagjai voltak: Mák Klára, Magyarné Kárpáti Erzsébet, Vakter Laura, Bögi Orsolya, Gáborné Bárány Ágnes, Lángné Szél Judit, Zehetmayer Adrienn, Zehetmayer Józsefné, Pintér Csilla, Lukács Balázsné, Hirschné Faragó Tünde és dr. Majorné Kaszper Katalin.

Köszönjük a tábor megvalósításához kapott támogatásokat!

Reméljük, még a következő tanévekben is lesz lehetőségünk arra, hogy ezt a barátságos, kellemes helyet meglátogassuk, szép és érdekes élményekkel gazdagodhassunk!

Gáborné Bárány Ágnes, tanító