Csapatezüst Világkupa versenyen

Fogathajtás

Június 8. és június 11. között rendezték meg a CAIO 4*-os Világkupa-pontszerző versenyt a franciaországi Saumurben, ahol Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József is rajthoz állt.

A négyesfogatok 15 indulója közül 43,30 ponttal az amerikai Chester Weber nyerte a díjhajtást, ifj. Dobrovitz József 58,52 ponttal a hatodik, Dobrovitz József 65,31 ponttal pedig a 11. helyen végzett. Maratonon a Fábiánsebestyénben is győztes svájci Jérôme Voutaz volt a leggyorsabb, a holland Koos de Ronde szerezte meg a második helyet, és tőle alig lemaradva ifj. Dobrovitz József végzett a harmadik – Dobrovitz József a negyedik helyen. Az akadályhajtást alapidőn belüli hibátlan pályával a holland Bram Chardon nyerte, Dobrovitz József hat hibaponttal hatodik lett, ifj. Dobrovitz József pedig 12 hibaponttal és alapidő-túllépéssel végül a 11. helyen zárta a versenyszámot.

Az összetett egyénit a holland Koos de Ronde nyerte, megelőzve az amerikai Chester Webert és a svájci Jérôme Voutazt. Ifj. Dobrovitz József a hatodik, Dobrovitz József a hetedik helyen fejezte be a versenyt. A csapatversenyben pedig az aranyérmes holland csapat mögött – a franciákat és a svájciakat megelőzve – a magyar csapat (a két vecsési) a dobogó második fokára állhatott fel.

fogathírek