Idén áprilistól egy új szolgáltatás, a házhoz menő lomtalanítás vehető igénybe a Városgondnoktól.

Ez a szolgáltatás a régi lomtalanítási rendszert váltotta fel, melynek keretében korábban évente egy alkalommal, meghatározott időpontban a közterületekre lehetett kirakni az elszállítandó lomot. Az új rendszerben a vecsési lakosok választhatják ki a számukra legkedvezőbb időpontot az alábbiak szerint:

A szolgáltatás április 1. és november 30. közötti időszakban igényelhető a következőkben felsorolt szombati napokon. A hatékony begyűjtés érdekében a várost 4 szelektív hulladékgyűjtési körzetre osztották fel. (sárga, zöld, szürke és kék körzet).

Így a szolgáltatás az ingatlanok elhelyezkedése alapján a következők szerint igényelhető:

1. Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
2. Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
3. Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).
4. Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (ápr. 1. és nov. 30. között).

A házhoz menő lomtalanítás megszervezése lakótelepi társasházak esetében a közös képviselőn keresztül történik. Ő az a személy, akihez a lakók igény esetén fordulni tudnak, és aki egyezteti az időpontot a Városgondnokkal.

Akadt, aki az új rendszer szerinti lomtalanítást már az első napokban igénybe vette. Molnár Lajosné egyedül él otthonában Vecsésen, aki a Városgondnok új szolgáltatásával kapcsolatban nagyon jó tapasztalatokról számolt be: „Ha tehetném, csillagos ötöst adnék a Városgondnoknak! Az ügyfélszolgálaton telefonon egyeztettem a szolgáltatásról. Az ügyfélszolgálat munkatársa segített kitölteni a szükséges regisztrációs lapot és megbeszéltük az időpontot. A lomtalanítás precízen és nagyon gyorsan zajlott. Le a kalappal, ahogy a szállítók viselkedtek! A Városgondnok munkatársai végig segítőkészek és nagyon udvariasak voltak. Bátran ajánlom a házhoz menő lomtalanítás minden vecsési lakosnak, mert sokkal jobb és kényelmesebb, mint a régi módszer.”

A házhoz menő lomtalanításnak sok előnye van

1 A régi módszer szerint egy évben egyetlen adott időponthoz kellett mindenkinek igazodni. Akinek nem felelt meg a kijelölt lomtalanítás nap, kénytelen volt várni egy évet vagy keresni és megfizetni azt a szolgáltatót, aki a házhoz menő lomtalanítást különdíj ellenében elvégezte.

2 A Városgondnok házhoz menő lomtalanítási szolgáltatása a vecsési lakosok számára évente egyszer díjmentesen vehető igénybe.

3 A lomtalanítás környezetbarátabb módon történik, hiszen a lomok nem kerülnek ki közterületre, ezért a lomok széthúzásából és elhordásából eredő kellemetlenségek megszűnnek és az új módszerrel megszűnik az is, hogy esetleges veszélyes hulladékok kerüljenek ki közterületekre.

A Városgondnok az új lomtalanítási rendszer bevezetésével ismét elől jár az országos szolgáltatókhoz képest. Országosan egyelőre csak kevés helyen – például Diósdon és Érden – vezették be ezt a korszerű, környezetbarát és kényelmes megoldást. Még Budapesten is a legtöbb kerületben a régi utcára kipakolós rendszer üzemel. Mivel a lakosság részletes tájékoztatása nagy jelentőséggel bír a Városgondnok számára, részletes útmutató készült az új lomtalanítási rendszerről, amely letölthető, illetve megtekinthető a Városgondnok honlapján, a Lomtalanítás menüpont alatt.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBozsik-program Vecsésen
Következő cikkÍjászat