HÍRDETMÉNY

Vecsés Város Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet partnerségi egyeztetésre vonatkozó előírásai alapján megindította a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (korábbi nevén: Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér) szabályozási előírásainak és szabályozási tervének módosítása egyeztetési eljárását.

A két budapesti kerület és két település közigazgatási területét érintő tervet 2005-ben hagyták jóvá,majd 2010-ben módosították és mivel a 2013. január 1. előtti hatályos jogszabályokon alapul, ezért 2018. december 31-ig alkalmazható. Addig a területre új tervet kell majd készíteni és jóváhagyni.Tekintettel azonban arra, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésére irányuló beruházások a kormány 181/2016.(VII.1.) rendelete alapján kiemelt jelentőségűek, a hatályos SZT módosítását még lehetővé tette a 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2017. január 1-től tárgyalásos egyeztetési eljárás keretében.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (korábbi nevén: Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér) szabályozási előírásainak és szabályozási tervének a Budapest Airport Zrt. által kezdeményezett módosítása csak a repülőtér egy részterületére terjed ki és részben a BA Zrt. által a közeljövőben tervezett beruházások – cargó logisztikai csarnok építése, a meglévő parkolók bővítése, az Aeropark repülőmúzeum új helyre való áttelepítése – megvalósítását szolgálja, részben pedig a terv utolsó módosítása óta eltelt időben történt jogszabályváltozások átvezetését a terven, ill. ezzel kapcsolatosan Vecsés város hatályostelepülésrendezési eszközein. (pl. régészeti területek pontosítása, a nemzeti ökoháló feltüntetése a repülőtér területén, a jogerős zajgátlóövezetek feltüntetése a terveken)

A tervmódosítás partnerségi és államigazgatási dokumentációja elkészült és megtekinthető Vecsés város Polgármesteri Hivatal Építési osztályán és a város honlapján.

A tervvel kapcsolatosan lakossági fórumot is tartunk 2017. március 22. napján, szerdán 10 órakor a Bálint Ágnes Kulturális Központ emeleti tárgyalójában.

Tájékoztatjuk a partnerségi egyeztetésben résztvevőket – lakosság, érintett civil és gazdasági szervezetek, vallási közösségek -, hogy a módosítással kapcsolatos véleményüket, javaslataikat 2017. március 30-ig az alábbi elérhetőségeken tehetik meg:

Levélben és helyben írásban: Vecsés város Polgármesteri Hivatal, Építési osztály
2220 Vecsés, Szent István tér 1.
e-mail-ben: foepitesz@vecses.hu

Szlahó Csaba polgármester megbízásából, Berényi Mária főépítész