Megvannak az év első aranyérmei

A Magyar Ökölvívó Szövetség a 2016-os pontszerző versenyei alapján összeállította és nyilvánossá tette a hazai rangsort.

A VSE ökölvívó női és férfi szakosztálya az igen előkelő 7. helyet szerezte meg az elmúlt évben, amihez szívből gratulál a város sportszerető közönsége. Szerbiában, a Vajdasági Verbász (Vrbas) városában, a január 10–15-e között megrendezett versenyen 20 ország 129 versenyzője mérlegelt az év első „A” kategóriás AIBA versenyére, ahol először léptek ringbe az új szabályok szerint az ifjúsági és az elit női ökölvívók. Az első magyar 3×3 perces mérkőzést az elit Szűcs Szabina győzelemmel zárta az indiai Shiksha ellen. A legerősebb csapattal az orosz, kazah és az indiai válogatott érkezett, de komoly versenyzőkkel szerepelt Kína és Svédország is. A Pest megyei régió csapatában a VSE versenyzői az alábbi eredményeket érték el:

Junior:

50 kg: Tarnóczy Tamara Vecsés (ezüstérem)

52 kg: Kiss Bettina Vecsés (aranyérem)

Kiss Bettina az elődöntőben a montenegrói Radenovicot győzte le e gyhangú pontozással, majd a döntőben esélyt sem adott a kazah Esbergenova-nak, a harmadik számolás után az edzők feladták a küzdelmet.

Ifjúsági:

81+kg Juhász Adrienn Vecsés (aranyérem)

A súlycsoportban csak egy kazah induló volt, de ennek is örültünk, hiszen nagyon nehéz az EB-ezüstérmesünknek ellenfelet találni. Adrienn jól bírta a 3 perces meneteket, és megérdemelten nyerte meg a tornát.

Elit:

48 kg Pap Zsófia Vecsés (V. hely)
54 kg Szűcs Szabina Vecsés (bronzérem)

A csapat vezetője és edzője Seres Attila volt.

szajan (forrás: vecsesbox)