Egy vecsési versenyző is bekerült a megye legjobb sportolói közé

A Sportkarácsonyon kapott kitüntetést Varga Katalin Eszter parakajakos

A Sportkarácsony Pest megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója, ahol köszönetet mondanak mindazoknak, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek. Tavaly 2016. december 9-én hívták a Megyeházára Pest megye 187 településének sportolóit.

A rendezvényt Szabó István, a közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a sport megtanított minket arra, hogy az elvárás nem teherként nehezedik ránk, hanem erőt ad és reményt. Úgy fogalmazott, hogy mindig volt néhány olyan ember, aki még többet vállalt, és így bebizonyították azt, hogy az emberi szív nem ismer lehetetlent. Beszédét a sportolókhoz fordulva azzal zárta, hogy „amit Önök megtettek, az talán a legtöbb, amit egy ember adhat a világnak. Benne van minden, ami az emberiség legnemesebb öröksége, és amit egy gyermek megtanulhat arról, hogy a jövő mit jelent a számára.”

Az olimpia évében Pest Megye Közgyűlése külön elismerésben részesítette a Pest megyei sportegyesület színeiben szereplő, vagy Pest megyei lakóhellyel rendelkező sportolóit, akik az olimpiai játékokon érmet vagy olimpiai pontot szereztek. A XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon és a XV. Paralimpián Rió de Janeiróban 21 Pest megyei kötődésű olimpikon, illetve paralimpikon végzett az első hat hely valamelyikén.

RIÓ 2016 pontszerző Pest megyei paralimpikonjai között találjuk a vecsési Varga Katalin Eszter parakajakost, aki a Budapesti Honvéd Sportegyesület versenyzőjeként az olimpián KL2-ben ötödik helyezést ért el.